Chefii au acordat un cuţit în culise: tânărul bucătar din Anglia a primit o a doua şansă

De: Cristiana Trifu / 08.05.2018, 12:29
Chefii au acordat un cuţit în culise: tânărul bucătar din Anglia a primit o a doua şansă
Etapa jurizărilor pe nevăzute a continuat luni seară cu alţi concurenţi pasionaţi de gătit, care s-au aventurat să pregătească preparate care mai de care mai îndrăzneţe. Cei mai mulţi dintre români au ales sã îşi petreacã seara urmãrind spectacolul culinar de la Antena 1, din care nu au lipsit replicile savuroase dintre juraţi, pedepsele inedite ale ruletei cu provocări, ghicitul în farfuriile de sub cloşuri, sau surprizele din partea trioului de la masa jurizării.

Mulţi dintre cei care s-au aventurat la bancurile de lucru au lăsat experienţa de viaţă să îşi pună amprenta pe farfuriile pregătite, astfel încât sezonul de poveste a luat contur, iar poveştile bucătarilor au emoţionat. Un astfel de exemplu este Amedeo Drosu, un head chef dintr-un restaurant din Anglia, a cărui ascensiune în bucătărie nu a fost deloc uşoară. Pentru a-şi susţine mama care îl creştea singură, a început să muncească de la 13 ani, iar de la spălatul vaselor a ajuns să fie bucătar. Deşi preparatul său din faza pe nevăzute a concursului nu i-a convins pe chefi din prima, determinarea lui Amadeo şi pasiunea cu care vorbeşte despre domeniul gastronomic le-a dat de gândit celor trei juraţi. Tocmai de aceea l-au urmat pe concurent în culise, unde i-au oferit un cuţit, o a doua şansă de a le demonstra că merită să se afle în această competiţie: ,,Nu mai plânge! Foarte rar ne-a fost dat să vedem oameni care au suferit atât pentru cuţitul acesta. Meriţi o şansă. Fă imposibilul să ajungi în echipele finale!”, i-au spus chefii.

           Şi alţi concurenţi au reuşit să treacă de prima provocare din bucătăria ,,Chefi la cuţite” şi şi-au asigurat un paşaport de trecere către etapa următoare. Baba Adrian a participat şi în cel de-al patrulea sezon, însă preparatul pe care l-a prezentat atunci chefilor a fost lipsit de sare, astfel încât nu a reuşit să îi convingă. Aseară a revenit cu o reţetă care nu a fost pe placul lui chef Dumitrescu,  însă ceilalţi doi juraţi au considerat că preparatul este suficient de savuros pentru a obţine un ,,Da”. Dacă în sezonul trecut, Elena Rus a reuşit să ajungă doar până în ultima etapă a bootcamp-ului- cel mai dur test culinar ce triază bucătarii talentaţi la ,,Chefi la cuţite”, de data aceasta s-a înscris fiind convinsă că poate face faţă competiţiei. Jurizarea sa a fost una cu surprize, pentru că Andrei Olteanu, marele câştigător al celui de-al patrulea sezon, şi-a făcut apariţia în platou lângă Elena, unde i-a acordat toată susţinerea sa. Trei cuţite şi trei chefi care au apreciat preparatul său tradiţional românesc, aşa s-a sfârşit momentul Elenei Rus, care îşi propune să lupte pentru un loc în echipele finale.
       

  Poveştile emoţionante au însoţit farfuriile bucătarilor talentaţi.  Joel Mondelo este din Filipine, dar lucrează în România de opt ani şi consideră această ţară ca o a doua casă. Motivul pentru care luni seară s-a prezentat în faţa chefilor a fost unul simplu, câştigul, mărturisind că vrea să ajungă cât mai departe în competiţie şi să îşi aducă copiii din afara graniţelor lângă el. Preparatul său inedit, pui cu lapte de cocos şi ghimbir, a avut un plating care s-a ridicat la standardul sezonului de poveste, reuşind să obţină două cuţite. Pentru că nu ştie să vorbească limba română fluent, chef Dumitrescu s-a folosit de un program care îi traducea frazele în filipineză, însă în ciuda barierelor lingvistice Joel a spus clar şi răspicat care este cheful alături de care vrea să lucreze- chef Sorin Bontea.
         

Zâmbetele şi voia bună au fost asigurate de Robert Candoi, singurul concurent prezent în fiecare sezon al emisiunii ,,Chefi la cuţite”. Deşi nici a cincea jurizare nu a fost una cu noroc pentru acesta, Robert îşi propune să revină în fiecare an în faţa celor trei chefi, pe care îi consideră ,,părinţii săi spirituali”. În această seară urmează o nouă etapă a jurizărilor pe nevăzute, unde juraţii vor avea parte de noi surprize. Cătălin Scărlătescu primeşte încă o dată clătite, dar reţeta bucătarului curajos ce le pregăteşte conţine şi un ingredient special. Dacă farfuria se va dovedi a fi o ,,răzbunare”, aşa cum consideră Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu, cine este autorul ei şi, mai ales, ce reacţie va avea juratul ce şi-a declarat deschis antipatia faţă de clătite, telespectatorii Antena 1 vor afla marţi seară, de la 20.00, la ,,Chefi la cuţite”.