Chelneriță concediată pentru că nu a vrut să poarte haine provocatoare

De: Marian Andrei / 28.06.2012, 16:40
Chelneriță concediată pentru că nu a vrut să poarte haine provocatoare
O tânără de 23 de ani din California a dat în judecată barul în care a lucrat pentru că patronul a concediat-o pentru că nu a vrut să poarte uniforma provocatoare pe care acesta a impus-o angajatelor.

Courtney Scaramella spune că a lucrat în acel bar timp de patru ani și jumătate fară a întâmpina nicio problemă. Necazurile au apărut odată cu schimbarea managerului, care a impus ca uniformă o fustă indecent de scurtă.

„A fost incorect pentru mine și pentru colegele mele”, a declarat Courtney, care a adăugat că dată fiind dificultatea găsirii unei slujbe, au trebuit să accepte acest lucru.

Picătura care a umplut paharul a fost montarea unor ventilatoare în podea care, la trecerea chelnerițelor, arătau clienților și ceea ce abia era acoperit de minuscula fustă.

Courtney Scaramella și avocata sa, arătând presei uniforma de la bar

Scaramella a arătat că a încercat, timp de câteva zile să poarte noua uniformă, însă nu s-a putut acomoda, așa că a trimis o scrisoare noului proprietar în care și-a manifestat nemulțumirea.

Răspunsul proprietarului a fost prompt: i s-a spus că poate să nu poarte fusta, dar, ca „bonus”, în următoarele zile i-a fost redus programul de lucru, a fost programată în cele mai grele ture și, după trei zile a fost concediată.

„Nu poți trata așa un angajat” a arătat tânara, care a dat în judecată barul pentru harțuire sexuală, concediere ilegală și restanțe salariale.