Chelsea a reușit imposibilul: calificarea în finala Ligii Campionilor, în dauna Barcelonei!

De: Dragos Tanase / 25.04.2012, 10:00
Chelsea a reușit imposibilul: calificarea în finala Ligii Campionilor, în dauna Barcelonei!
Formația Chelsea Londra s-a calificat în finala Ligii Campionilor pentru a doua oară în istorie, după ce a încheiat la egalitate, scor 2-2, meciul disputat marți seară, pe Camp Nou, în fața deținătoarei titlului, FC Barcelona, în manșa secundă a semifinalelor competiției.

Pentru FC Barcelona au marcat Busquets ’35 și Iniesta ’43, iar pentru Chelsea au înscris Ramires ’45+1 și Torres ’90+2.

În minutul 49, Lionel Messi a ratat o lovitură de la 11 metri, acordată după un fault al lui Drogba asupra lui Fabregas.

Chelsea a evoluat cu un jucător mai puțin, după ce în minutul 37, căpitanul echipei John Terry a fost eliminat după ce l-a lovit cu genunchiul în spate pe Alexis Sanchez.

FC Barcelona: Valdes – Mascherano, Pique (Alves ’26), Puyol – Fabregas (Keita ’74), Xavi, Busquets, Iniesta – Cuenca (Tello ’68), Messi, Alexis Sanchez. Antrenor: Josep Guardiola

Chelsea: Cech – Ivanovici, Cahill (Bosingwa ’12), Terry, Cole – Meireles, Mikel, Lampard – Ramires, Drogba (Torres ’80), Mata (S. Kalou ’58). Antrenor: Roberto di Matteo

Chelsea, care în meciul tur a învins-o pe Barcelona cu 1-0, a jucat pentru a șasea oară în semifinalele Ligii Campionilor în ultimele nouă sezoane, la fel ca și FC Barcelona. Londonezii au reușit să treacă de această fază doar în sezonul 2007-2008, când echipa era antrenată de Avram Grant și când a pierdut finala competiției în fața Manchester United.

Finala Ligii Campionilor este programată la 19 mai, pe Allianz Arena din Munchen.

DEZBATERE: Va câștiga Bayern Munchen Liga Campionilor?