Cheney este, pentru câteva ore, cel mai important om al lumii

Apropo.ro / 21.07.2007, 16:50
Cheney este, pentru câteva ore, cel mai important om al lumii
Presedintele american George W Bush i-a cedat temporar prerogativele vicepresedintelui Dick Cheney, sâmbata dimineata, în timpul anesteziei la care a fost supus pentru desfasurarea unui test de rutina pentru cancer de colon, la resedinta sa de la Camp David, a anuntat Casa Alba, citata de

Presedintele american George W Bush i-a cedat temporar prerogativele vicepresedintelui Dick Cheney, sâmbata dimineata, în timpul anesteziei la care a fost supus pentru desfasurarea unui test de rutina pentru cancer de colon, la resedinta sa de la Camp David, a anuntat Casa Alba, citata de Reuters.

La ora locala 7.16 (14.16 ora României), Bush a invocat Articolul 3 din Amendamentul al 25-lea la Constitutia SUA, care stipuleaza transferul voluntar de putere, efectuat pe perioada cât presedintele se afla în incapacitate de exercitare a atributiilor sale, a precizat purtatorul de cuvânt al Casei Albe, Scott Stanzel.

„Procedura de rutina, de colonoscopie, a început”, a anuntat el.

Bush, în vârsta de 61 de ani, va solicita retrocedarea prerogativelor sale câteva ore mai târziu, dupa ce va iesi de sub efectul anesteziei. Potrivit Casei Albe, Cheney se afla la resedinta lui din Maryland, pe malul golfului Chesapeake.

Amendamentul constitutional a mai fost invocat doar de doua ori în istoria SUA, o data tot de Bush, în 2002, când el a fost supus unei proceduri medicale similare, care a durat circa doua ore, si o data de presedintele Ronald Reagan, în iulie 1985, când acesta a suferit o operatie de cancer la colon.

Mediafax