Chevron anunță suspendarea activităților la Pungești

De: Marian Andrei / 07.12.2013, 14:12
Chevron anunță suspendarea activităților la Pungești
Chevron a trimis un comunicat în care își exprimă poziția oficială și anunță suspendarea activităților la Siliștea, în urma protestelor de azi când localnicii au dărâmat aproape în totalitate gardurile proprietății detinute de firmă.

Protestatarii de la Pungești au reușit să dărâme aproape în totalitate gardurile împrejumuitoare de pe terenul de 20.000 de metri pătrați, deținut de Chevron, fără ca forțele de ordine să poată interveni și opri, în zonă sosind încă o sută de jandarmi cu uniforme de luptă, scuturi și bastoane.

Jandarmii care se aflau deja la locul desfășurării protestului au mers în spatele celor care dărâmau gardul fără a putea interveni având în vedere că erau inferiori numeric celor aproximativ 200 de oameni care și-au dus la îndeplinire intenția de a pune la pământ gardurile.

Ulterior, manifestanții s-au retras în zona proprietății private pe care s-au aflat la începutul protestului.

Chevron confirmă astăzi suspendarea activităților în Siliștea, comună Pungești, județul Vaslui, ca urmare a activității protestatarilor. Prioritatea noastră este să desfășurăm aceste activități într-un mod responsabil față de mediul înconjurător, în conformitate cu aprobările pe baza cărora operăm și în siguranță, însă acest lucru nu a fost posibil astăzi. Respectăm dreptul oamenilor de a-și exprima opiniile, însă credem că acesta trebuie exercitat în limitele legii.”

„Chevron își reiterează angajamentul de a avea relații constructive și pozitive cu comunitățile unde își desfășoară activitatea și de a continua dialogul cu publicul interesat, comunitățile locale și autoritățile, despre proiectele sale. Chevron a obținut permisele de mediu și autorizațiile necesare demarării activităților în Siliștea. Chevron intenționează să realizeze exclusiv activități de explorare, folosind tehnologii convenționale, în perimetrul EV-2, conform permiselor pe baza cărora operăm”, se arată în comunicatul Chevron.