Chiar și fetițele de șase ani vor sa slabeasca

Apropo.ro / 08.03.2005, 14:43
Chiar și fetițele de șase ani vor sa slabeasca
Obsesia slabitului nu le ocolește nici pe fetițele în vîrsta de șase ani, un studiu australian aratînd ca școlarițele sînt nemulțumite de felul în care arata, dorindu-și sa fie mai suple, transmite BBC online. O echipa de cercetatori de la


Obsesia slabitului nu le ocolește nici pe fetițele în vîrsta de șase ani, un studiu australian aratînd ca școlarițele sînt nemulțumite de felul în care arata, dorindu-și sa fie mai suple, transmite BBC online.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Flinders din Australia a intervievat peste 80 de fetițe cu vîrsta între cinci și opt ani și a descoperit ca 47% dintre ele își doresc sa fie mai slabe. Majoritatea considera ca daca ar fi slabe ar beneficia de mai multa popularitate printre colegi și prieteni.

Mai mult de jumatate dintre fetițe, 55%, au declarat ca ar ține cura de slabit daca s-ar îngrașa, tendința fiind mai accentuata la fetele mai mari ca vîrsta.

„Cercetarile anterioare s-au concentrat asupra adolescentelor, aceasta fiind considerata vîrsta la care apar nemulțumirile privind propria înfațișare. Totuși, exista dovezi clare ca un numar considerabil de pre-adolescente sînt nemulțumite de corpul lor și vor sa fie mai slabe”, a spus Hayley Dohnt, care a condus studiul. Fenomenul se explica prin influența celor de aceeași vîrsta, evenimentul major în cadrul acestui segment de vîrsta fiind începerea școlii.

„Exista cazuri de tulburari alimentare la copii de opt ani și chiar mai tineri”, a declarat un reprezentant al asociației britanice pentru aceste afecțiuni. „Sîntem îngrijorați, dar nu surprinși ca eleve de șase ani sînt afectate de acestea”, a adaugat reprezentantul aratînd ca nemulțumirea fața de propria înfațișare este cauzata de lipsa de încredere în sine și accentuata de media, factori familiali și presiunea celor de aceeași vîrsta.

Mediafax