Chifteluțe cu sos de castraveți acri

Apropo.ro / 24.07.2006, 12:24
Chifteluțe cu sos de castraveți acri
Ingrediente pentru 4 porții 500 g carne tocata (amestec de porc cu vita), 2 oua, miez de paine înmuiat în lapte, 2 cepe tocate marunt, 2 caței de usturoi, ulei pentru prajit, 500 g castraveți murați, suc de roșii, faina, marar, patrunjel, Delikat. Preparare Se

Ingrediente pentru 4 porții
500 g carne tocata (amestec de porc cu vita), 2 oua, miez de paine înmuiat în lapte, 2 cepe tocate marunt, 2 caței de usturoi, ulei pentru prajit, 500 g castraveți murați, suc de roșii, faina, marar, patrunjel, Delikat.

Preparare
Se framanta amestecul de carne, se adauga ouale, jumatate din ceapa taiata, Delikat, marar și patrunjel. Se fac biluțe care se tavalesc prin faina și se prajesc în ulei bine încins. Separat, se taie castraveții în bucați potrivite, se scurg de zeama și se calesc în ulei cu restul de ceapa. Cand s-au înmuiat, se adauga usturoiul feliat, sucul de roșii și se lasa la fiert 30 de minute. Se toarna sosul peste chiftelele prajite și se orneaza cu marar tocat.

Acasa Magazin