Chifteluțe de orez cu tocana de legume

Apropo.ro / 29.03.2006, 15:50
Chifteluțe de orez cu tocana de legume
Ingrediente pentru 4 porții Pentru chifteluțe: 200 g orez, 3 oua, 50 g faina, 150 g branza amestecata cu zarzavaturi (morcov ras, patrunjel radacina), unt pentru prajit, sare. Pentru tocana: 1 ceapa, 2 caței de usturoi, 2 ardei (roșu și verde), 1 vanata mica,

Ingrediente pentru 4 porții
Pentru chifteluțe:
200 g orez, 3 oua, 50 g faina, 150 g branza amestecata cu zarzavaturi (morcov ras, patrunjel radacina), unt pentru prajit, sare.

Pentru tocana:
1 ceapa, 2 caței de usturoi, 2 ardei (roșu și verde), 1 vanata mica, 200 g dovlecei, 300 g roșii, ulei, marar uscat, oregano uscat, sare, piper.

Preparare
Orezul se fierbe 25 de minute, în apa cu sare, se scurge și se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu oua, faina și branza. Din aceasta compoziție se formeaza chifteluțe, care se prajesc crocant în unt. Ceapa și usturoiul se curața și se taie inele subțiri. Ardeii se taie cuburi. Vanata și dovlecelul se înjumatațesc în lung și se taie felii. Se cresteaza roșiile, se oparesc, se decojesc și se taie cuburi. Ceapa și usturoiul se prajesc în ulei încins, se adauga ardeii, vanata și se calesc 5 minute. Se adauga zarzavaturile, dovlecelul și roșiile și se calesc toate înca 10 minute. Se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust, și se servesc cu chifteluțe de orez.