Chimia in cuplu – ai simtit-o pana acum?

Apropo.ro / 07.01.2008, 13:49
Chimia in cuplu - ai simtit-o pana acum?
Cuplurile vorbesc despre chimia produsa in momentul intalnirii si uimirea produse de asemanarile dintre ei, vorbe pe care le stii deja.

Am auzit vorbindu-se in jurul nostru cupluri care dupa o intalnire au spus ca au simtit o incredibila chimie intre ei. Cei doi simt o asa atractie, unul de celalalt, ca nu au rabdare sa astepte sa ajunga undeva, intr-un loc mai intim. Simt ca explodeaza. Acesta este traditionalul tip de chimie. In incercarea de a te ajuta sa descifrezi si sa intelegi aceste tipuri de chimie, vom prezenta cinci tipuri din cele mai cunoscute pe care le poti exprimenta. Recunoasterea si savurarea acestora te poate ajuta sa ai o frumoasa si lunga relatie.

Cand "va rupeti" hainele de pe voi

Este unul din cele mai comune tipuri de chimie, dar este si destul de prost inteles. Multe persoane confunda atractia fizica cu dragostea. Exista insa si o cale de a face diferenta intre sentimente. Pofta de sex se bazeaza pe setea de satisfactie sexuala. In general, dispare dupa ce s-a consumat actul sexual si revine ore sau zile mai tarziu. Aceleasi sentimente le poti simti pentru cateva persoane in acelasi timp, fara a fi si posesiv sau gelos. In momentul in care esti si indragostit sentimentul de gelozie sau posesivitate apare cu siguranta.

Nu spune nimeni ca este rea chimia sexuala sau ca ar trebui sa te retii de la sentimentele profunde.

Ne simtim foarte bine impreuna

Ti s-a intamplat vreodata sa continui fraza partenerului, sa stii dinainte ce vrea sa spuna? "Da, asa este si eu sunt de aceeasi parere" sau "chiar asta voiam sa spun si eu" sunt cuvinte pe care cu siguranta le-ati folosit. Comunicarea usoara cu partenerul, sentimentul ca poti fi natural in compania partenerului fac parte din chimia comfortului.

Cand persoanele care se simt bine impreuna discuta au senzatia ca vorbesc cu ei insisi. Nu este ingrijorator faptul ca familiarizarea va ajuta sa fiti mai buni prieteni decat iubiti.

Suntem nebuni unul dupa celalalt

Roaga pe cineva sa faca o lista cu tot ce isi doreste la un partener, iar umorul nu va lipsi din insiruiri. Poate si din cauza ca ne place mult sa radem si cautam parteneri cu simtul umorului. Se stie ca aceste persoane incearca sa treaca cu haz peste probleme si nu te lasa sa stai suparat.

Ne completam reciproc

Suntem atrasi sa ne gasim un partener care sa impartaseasca aceleasi valori ca ale noastre, insa suntem atrasi si de cei aflati la polul opus. Ne plac persoanele care vin in completarea noastra si ne accentueaza partile bune sau indeparteaza pe cele mascate. O persoana mai linistita va fi atrasa de opus, va fi atrasa de ceea ce nu face si isi doreste, de ce nu i s-a intamplat.

Avem atatea in comun

Cei interesati de parteneri pe internet, cauta persoane asemanatoare lor. Se cauta asemanari de la stil de viata, povesti, tip de fizic sau moral. A imparti un hobby cu celalat face mai placuta pasiunea. In timp amintirile experientelor petrecute impreuna o sa ajute la solidificarea prieteniei.