China: 16 persoane dispărute după prăbușirea unui tunel în construcție

De: Marian Andrei / 17.09.2012, 17:55
China: 16 persoane dispărute după prăbușirea unui tunel în construcție
Presa chineză relatează că 16 persoane sunt date dispărute după prăbușirea, duminică seara, a unui tunel în curs de construcție, în provincia Jiangxi. Acesta este cel de-al treilea incident de acest gen care a avut loc în ultimele două luni.

Potrivit Xinhua, tunelul face parte din traseul de 3.429 de kilometri al autostrăzii ce va lega provinciile Heilongjiang și Guangdong. Accidentul a avut loc duminică seară, în jurul orei 10.00 și, până azi la prânz, salvatorii nu reușiseră să-i localizeze pe cei 16, existând temeri serioase că aceștia nu mai sunt în viață.

Acesta este ultimul dintre accidentele care au avut loc în ultima perioadă pe șantierul autostrăzii, în toate fiind vorba despre surparea unor tuneluri aflate în construcție. Pe 5 iulie, trei muncitori au fost salvați după ce au stat timp de opt zile prinși sub dărâmăturile tunelului Hongling, iar pe 29 iulie, patru muncitori au murit și alți patru au fost răniți după prăbușirea tunelului Xiazhang.

Siguranța proiectelor de infrastructură este, în China; deficitară, majoritatea accidentelor petrecându-se din cauza calității slabe a materialelor, dar și a subdimensionării proiectelor.