China: Fără sutien la examene!

De: Marian Andrei / 08.07.2013, 17:30
China: Fără sutien la examene!
Fraudarea examenelor nu este numai apanajul elevilor români: anul acesta, examenul de admitere din regiunea chineză Jilin se va desfășura sub cele mai aspre măsuri antifraudă din istoria Chinei.

Până anul acesta, era interzis candidaților să aibă asupra lor obiecte metalice sau obiecte de îmbrăcăminte cu inserturi metalice. Până și elevii care aveau tije sau alfel de implanturi metalice în corp, trebuiau să aducă adeverințe medicale pentru a intra în examen.

Aceasta pentru că, anul trecut de exemplu, peste 60.000 de elevi au fost prinși cu dispozitive electronice, pixuri și ceasuri modificate, ochelari „pentru copiat sau emițătoare wi-fi.

Datorită ingeniozității elevilor când vine vorba de copiat sau de ascuns fițuicile, autoritățile din Jilin au trimis scrisori familiilor celor 9,12 milioane de elevi care participă la examene, în care avertizează că atât elevii, cât și profesorii și supraveghetorii vor fi atent percheziționați de „profesioniști” chiar dacă dispozitivele electronice nu vor declanșa alarma.

Una dintre cele mai dure măsuri luate este interzicerea… sutienelor, în condițiile în care anul trecut au fost depistate dispozitive confectionate integral din plastic, camuflate în aceste articole de îmbrăcăminte.