China testeaza un tren care atinge 500 km/h

Apropo.ro / 03.01.2012, 11:17
China testeaza un tren care atinge 500 km/h
Daca cel mai rapid tren din SUA atinge 265 de km/h, chinezii testeaza unul aproape de doua ori mai rapid, care teoretic atinge viteza de 500 de km/h.

Ca sa se inteleaga de la inceput, vorbim de un tren pe sine, nu despre noile Maglev-uri care circula fara contact cu sinele magnetice.

Cel mai mare producator de trenuri din China, CSR Corp Ltd, a testat in acest weekend primul tren din lume care poate atinge 500 de km/h.

Locomotiva si cele sase vagoane ale sale au o putere de tractiune de 22,800 kw, in comparatie cu 9.600 kw ale modelelor CRH380 existente pe piata, care circula pe ruta Beijing – Shanghai, detinatoarea recordului de viteza mondial de 300 de km/h, pe sine conventionale.

Ding Sansan, seful departamentului tehnic al companiei a declarat ca noul model a avut ca sursa de inspiratie vechile sabii antice chinezesti, iar cadrul trenului este format din material plastic, ramforsat cu fibra de carbon.

Proiectul acestui model a fost aprobat de catre Ministerul Cailor Ferate si de catre Ministerul de Stiinta si Tehnologie din China din luna ianuarie 2011 iar expertii spera sa obtina mai multe date privind deplasarea trenurilor cu mare viteza pe sinele conventionale.