China va introduce sistemul biometric pentru straini

Apropo.ro / 04.01.2012, 12:40
China va introduce sistemul biometric pentru straini
Cetatenii straini care vor dori sa viziteze China vor trebui sa se supuna, in curand, unui sistem de verificare - monito­rizare biometrica.

Un proiect de lege referitor la procedurile de intrare si de iesire din China va permite Ministerului Securitatii Publice si Ministerului Afa­cerilor Externe sa puna in aplicare un sistem de colectare a datelor de identificare cum sunt amprentele di­gitale ale vizitatorilor straini. Proiectul prevede, de asemenea, ca strainii sa fie amprentati de serviciile de securitate publica atunci cand acestia solicita un certificat de rezidenta.

Yang Huanning, viceministru responsabil cu securitatea publica, a declarat ca amprentele digitale si alte informatii biometrice fac parte dintr-un set de „masuri eficiente” privind identificareasi pot accelera procedurile vamale de intrare si iesire din tara.

Potrivit cotidianului China Daily, pe langa oportunitatile economice, dezvoltarea rapida a adus si „noi situatii si probleme”, fapt care impune un nivel special de gestionare sociala. China a inregistrat 260 de milioane de sosiri si plecari din ianuarie pana in septembrie 2011, fata de 12,1 mi­lio­a­ne in anul 1980.