Chinezii au clonat un porc supravietuitor al cutremurului din 2008, din Sichuan

Apropo.ro / 19.09.2011, 14:36
Chinezii au clonat un porc supravietuitor al cutremurului din 2008, din Sichuan
Pentru a pastra gena de supravietuitor a unui porc din China, ajuns celebru pentru ca a rezistat o luna de zile sub daramaturi, dupa ce provincia Sichuan a fost afectata de un cutremur de 8 grade, in 2008, cercetatorii chinezi au decis ca este momentul sa il cloneze.

Cercetatori din sudul orasului Shenzen au clonat gena porcului Zhu Jianqiang (numit Porcul cu Vointa Puternica), rezultand in 6 purcelusi cu aceeasi structura ADN a „eroului” care a supravietuit timp de o luna sub daramaturi, mancand numai carbuni si hidratandu-se cu apa de ploaie.

Pe 12 mai 2008, provincile Sichuan, Shaanxi si Gansu au fost zdruncinate de un puternic cutremur de 8 grade pe scara Richter care a luat viata la zeci de mii de oameni.

Desi porcul are varsta de sase ani (60 de ani la om) si la momentul cutremurului acesta era castrat, cei sase purcelusi sunt o copie fidela a acestuia, unii dintre ei avand acelasi semn de nastere aflat intre ochi, ca tatal lor.

Chinezii intentioneaza sa ii pastreze genele acestui porc de 150 de kilograme si probabil ca pe viitor vor mai clona cateva seturi de purcelusi, pentru a-i duce numele mai departe.