Chinezii au inventat automatul de cartofi prăjiți

De: Marian Andrei / 19.11.2013, 12:40
Chinezii au inventat automatul de cartofi prăjiți
După cinci ani de cercetare și milioane de dolari investiți, o companie chineză a reușit să revoluționeze piața, prezentând un automat de french fries.

Testele finale au fost făcute în luna august în orașul Gent din Belgia, unde un distribuitor al Beyondte, compania producătoare, a instalat un astfel de automat.

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo

Potrivit producătorilor, aparatul poate prăji cartofii în ulei vegetal sau grăsime de vită, iar greutatea porțiilor poate fi reglată în anumite limite. Mai mult, automatul poate livra și trei tipuri de sosuri.

În timpul testelor, automatul din Belgia a „servit” clienții cu porții de 135 de grame de cartofi prăjiți în grăsime de vită la prețul de 2,5 euro.

Chinezii au livrat deja astfel de automate în Croația, Iran și Chile, unde clienții s-au declarat extrem de mulțumiți.

Ideea producerii unui astfel de automat a apărut încă din 1992, french fries fiind o mâncare foarte populară, cu o imensă piață de desfacere. Odată cu producerea primului astfel de automat, numit de presa americană „Rolls Royce-ul automatelor”, clienții înfometați pot beneficia de o porție de cartofi prăjiți în numai 95 de secunde de la introducerea banilor și selectarea opțiunilor.