Chinezii bogați plătesc sosii să facă închisoare în locul lor

Apropo.ro / 24.08.2012, 13:00
Sună șocant, dar nu imposibil! În condițiile în care chinezii seamănă între ei, un condamnat cu stare materială bună poate angaja pe altcineva să îi execute pedeapsa.

Și chinezii au un sistem corupt, din moment ce lumea știe de această problemă, dar nimeni nu intervine.

Pe principiul că nu au bani și familia trebuie să trăiască, chinezii săraci acceptă sumele de bani oferite de cei bogați pentru a face închisoare în locul lor. Poate fi considerat și acesta un job, nu?

chinez

Sosia (stg.) și adevărata criminală (dr.)

Practica de a face închisoare în locul unui alt seamăn, nu se întâmplă foarte des, dar nici rar, după cum declară polițiștii, și există de ani de zile.

A devenit un subiect popular în 2009, când s-a descoperit o rețea de astfel de persoane care aranjau treburile, pe internet.

Un exemplu privind angajarea unei sosii este cazul unui director de spital care a provocat un accident mortal. El a plătit un angajat al spitalului care să intre în închisoare în locul său.

chinez

Cel inculpat este în dreapta imaginii, iar în stânga este sosia angajată

Un director al unei companii de demolări care a făcut un accident cu motocicleta, și nu avea permis, a angajat pe cineva cu 18.000 de dolari, pentru a lua vina asupra sa. Chinezul sărac a acceptat oferta afaceristului, astfel că urma să primească 31 de dolari pentru fiecare zi petrecută după gratii.

Această practică gen „made in china” a primit și o denumire: ding zui. Ding înseamnă substitut și zui este crimă.