Chinezii importă ilegal mirese din țările vecine

De: Carmen Ulian / 27.06.2014, 17:15
Chinezii importă ilegal mirese din țările vecine
În prezent, se practică exportul de mirese din Vietnam, Coreea de Nord, Laos, Cambodgia și Myanmar către tinerii din China.

Multe fete tinere sunt promise tinerilor din China, pentru căsătorie, împotriva voinței lor. Totul este făcut forțat și de multe ori fetele încearcă să evadeze pentru a reveni în țara natală.

Autoritățile sunt depășite de nivelul acestei probeleme serioase. Nu toate fetele care sunt date ca mirese sunt majore.

Milioane de chinezi declară că nu-și găsesc soții la ei în țară. Există și un număr redus de femei, prin prisma faptului că cele mai multe familii își doresc să aibă băieți și nu fete. Alții preferă o carieră strălucită în locul unui mariaj.

Prin urmare, soluția au găsit-o peste granițe. Multe fete din Vietnam, Coreea de Nord, Laos, Cambodgia și Myanmar merg în China, unele păcălite sub diverse pretexte – locuri de muncă și altele – în timp ce la destinație adevărul este unul dur. Unele ajung dame de consumație în bordeluri de unde sunt vândute mai departe chinezilor necăsătoriți.

Fetele din Vietnam sunt vândute chinezilor cu sume de peste 5.000 de dolari.

Cel mai des cad victime tinerele de la graniță, din zonele muntoase, unde trăiesc în comunități izolate și nu există nimeni care să le apere. Provin din familii sărace care abia trăiesc de pe o zi pe alta. Sunt trecute peste hotare în mod ilegal, dar nimănui nu-i pasă cât timp au avantaje de pe urma lor.

Cetățenii se declară speriați și caută sprijin în rândul autorităților. Mulți dintre ei sunt părinți, bunici de nepoate adolescente. Uneori ele sunt vândute chiar de către membrii familiei lor.

Exportul de mirese nu se întâmplă de acum, ci este un caz mai vechi. Cu toate acestea, autorităție nu au reușit decât să facă niște arestări. Au înființat centre de adăpost pentru fetele care fug speriate de acasă sau care revin din vecini, dar care nu se mai întorc la familie.

Munca este grea, căci rețeaua funcționează în continuare, iar cea mai mare temere a autorităților este că se va răspândi și mai mult până când vor putea stabiliza situația.