Chinezii lanseaza cel mai mare autobuz din lume

Apropo.ro / 19.01.2012, 11:30
Chinezii lanseaza cel mai mare autobuz din lume
Pentru a veni in ajutorul cererii din ce in ce mai mare a unui mijloc de transport urban "incapator" in marile orase din China, autoritatile vor lansa in Beijing si Hangzhou cel mai mare autobuz din lume, Youngman JNP6250G, capabil sa transporte 300 de oameni odata.

In China, unde orasele mari au zeci de milioane de locuitori, autoritatile se tem de cresterea numarului de posesori auto care vor paraliza retelele de trafic. Pentru a combate astfel de situatii, oficialii s-au gandit sa lanseze cel mai mare autobuz din lume, capabil sa transporte pana la 300 de pasageri odata.

Mega-autobuzul are cu 13 metri lungime mai mult decat cele conventionale si va servi orasele Beijing si Hangzhou unde cererea pentru transport public este din ce in ce mai mare.

Youngman JNP6250G are 25 de metri lungime, 5 usi, 50 de scaune si poate atinge viteza de 82 de kilometri pe ora. Autobuzul este echipat si cu o zona speciala pentru scaune cu rotile si poate coti la fel de usor ca un autobuz conventional datorita celor doua zone burduf  cu care este echipat.

Rezervorul acestuia are o capacitate maxima de 300 de litri, fiind echipat cu un motor diesel MAN si cu o cutie de viteze VOITH.