Chinezii ne inlocuiesc „capsunarii”

Apropo.ro / 07.07.2008, 10:36
Chinezii ne inlocuiesc
Banca Nationala propune deschiderea pietei romanesti pentru lucratorii extracomunitari, in special din estul si sud-estul Asiei.

Emigrarea in cautarea unor noi locuri de munca, incepand cu anul 2002, a 1,5-2 milioane de romani a generat un deficit al fortei de munca, in special in constructii sau industria textilelor si a confectiilor.

Pentru a rezolva macar partial aceasta problema, Banca Nationala propune "deschiderea pietei romanesti pentru lucratorii extracomunitari (in special din estul si sud-estul Asiei)”. La fel gandeste si Patronatul, care cere acordarea de permise de munca pentru 50.000 de cetateni chinezi, fata de circa 10.000 cat a propus Ministerul Muncii.

Cei mai multi straini care muncesc legal in Romania sunt cetateni turci, moldoveni si chinezi. Ei lucreaza mai ales in constructii, sector care se confrunta in prezent cu un deficit de peste 200.000 de persoane. Cu toate acestea, potrivit unui studiu realizat de Fundatia Soros, numai 7% dintre companii intentioneaza sa angajeze cetateni straini.

Citeste mai mult despre deficitul de forta de munca din Romania si solutiile propuse pentru rezolvarea problemei, in Gandul

Crezi ca "importul" de muncitori va rezolva problemele societatii romanesti?

CONCURS: Castiga invitatii la ArtMania Festival 2008!


 

Citeste si:

Jocul zilei

Clipul zilei

Electric Man Emisarii culturii romanesti
Lupta pentru a deveni cel mai puternic Stickmen din univers Cuvinte cheie: Petrica Americanu’ – No Comment!
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza