Chinezii sunt terorizați de viespi uriașe, care au omorât deja 42 de persoane

Apropo.ro / 04.10.2013, 09:48
Chinezii sunt terorizați de viespi uriașe, care au omorât deja 42 de persoane
Roiuri de viespi agresive provoacă panică, de câteva luni, în centrul Chinei, omorând prin înțepături cel puțin 42 de persoane și rănind alte 1.675, anunță autoritățile chineze.

Sute de milioane de viespi asiatice agresive afectează, din iulie, trei orașe din provincia chineză Shaanxi, provocând moartea a cel puțin 42 de oameni și rănirea altor 1.675. Alte 37 de persoane sunt în stare critică în urma înțepăturilor.

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo

Viespile asiatice gigant, care sunt printre cele mai periculoase din lume, având lungimea cuprinsă între 3,5 și 3,9 centimetri, au devenit foarte agresive pentru că sunt în perioada de împerechere.

„Viespile sunt groaznice. S-au năpustit asupra capului și mi-au acoperit în totalitate un picior. Pur și simplu nu mă mai puteam mișca”, declară Mu Conghui, o femeie atacată de viespi în orașul Ankang. În urma înțepăturilor, femeia a avut nevoie de 13 dialize și 200 de copci, având un picior paralizat și la două luni după atac.

Veninul viespilor poate declanșa grave reacții alergice în corpul uman, paralizând organe și provocând decesul. Pacienții au nevoie de dializă pentru eliminarea toxinelor din corp.

Tags: