Chiriasii nomenclaturisti, tinuti de stat pe 1 euro/mp

Apropo.ro / 13.12.2007, 11:03
Chiriasii nomenclaturisti, tinuti de stat pe 1 euro/mp
Fostii si actualii demnitari stau aproape gratis in imobile de sute de metri patrati apartinand RAPPS. Chiriile sunt in medie de numai un euro pe metru patrat.

Fostii si actualii demnitari PCR, PSD, PNL, UDMR, PC, prosperi oameni de afaceri ori neveste de politicieni, stau aproape gratis in imobile de sute de metri patrati apartinand RAPPS. Chiriile pentru casele de lux situate in zone rezidentiale sunt in medie de numai un euro pe metru patrat, de cateva zeci de ori mai mici decat preturile din zona. Astfel, pentru apartamentele de pe strada Mihai Eminescu, ocupate de ministrii Comunicatiilor, Zsolt Nagy, cel pentru IMM, Ovidiu Silaghi, cel al Apararii, Teodor Melescanu, cel al Justitiei, Tudor Chiuariu, sau de ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu – chiriile sunt de maximum 200 de lei lunar.

Pe Bulevardul Dacia, chiria unei locuinte RAPPS este si mai mica, nedepasind 170 de lei lunar. Pentru apartamentele de pe Soseaua Kiseleff, unde printre chiriasi se numara Adrian Severin sau Victoria Halaicu, sotia fostului primar general al Capitalei, chiria lunara este de 97 de lei.

Chiriile considerate a fi cele mai mari, adica de 437 de lei lunar, se percep pentru vilele de pe Bulevardul Mihalache sau de pe strada Mircea Voda. In zonele ultracentrale, cum ar fi  Calea Victoriei, Magheru sau Unirii, chiriasii platesc intre 80 de lei si 400 de lei, in functie de suprafata imobilului.

Mai multe pe www.gandul.info