Chirie de 600 de dolari pentru o locuință cât un sicriu (Poze)

Apropo.ro / 04.03.2013, 15:20
Tokyo este un oraș aglomerat, deși este puțin spus, unde cetățenii au ajuns să plătească sume exorbitante pentru un colțișor unde să doarmă.

În Tokyo există locuințe cât un sicriu pentru care tinerii, și nu numai, sunt dispuși să plătească până la 600 de dolari pe lună chirie. Acestea se află în districtul Shibuya, locul unde claustrofobii au interzis.

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

Majoritatea chiriașilor nu se prea plâng de condițiile în care locuiesc, pentru că majoritatea timpului este petrecut la job, iar ei își doresc doar un loc unde să se poată odihni. Economie la bani nu am putea spune că se face, mai ales că suma de 600 de dolari nu este una care să afecteze orice buzunar.

Imaginea cu aceste cămăruțe ne trimite cu gândul la sertarele frigorifice de la Institutul de Medicină Legală, doar că acolo chiar nimănui nu-i mai pasă de nimic.

GALERIE FOTO

locuinta

Așadar, un mare perete cu ușițe, precum cele de vestiar sau de la cutiile de valori, fiecare cu câte o cheie. Fiecare ușiță este intrarea în locuința unui cetățean.

Japonezii nu se plâng pentru că sunt obișnuiți cu locurile mici și strâmte, dar și așa există voci care spun despre locuitorii de aici că sunt nebuni de legat dacă pot dormi în așa ceva.

În „camera” de 2,44 m nu este loc decât pentru așternutul de pat, două-trei hăinuțe, tv, și alte lucruri personale de strictă necesitate. Toaleta este la comun. Prețul camerei include electricitatea și căldura.

locuinta

În unele cazuri, unele camere-sicriu pot fi mai ieftine dacă nu există geam. Vara este cel mai greu pentru locuitorii de aici, pentru că în aceste cămăruțe se face o căldură infernală.

În ultimii ani prețurile din Tokyo, Japonia, și nu numai, au urcat foarte mult, iar mulți dintre japonezi nu-și permit chiar cele mai mari chirii pentru o locuință normală, astfel că sunt nevoiți să renunțe la confort pentru a rămâne în oraș.