Chirurg suspendat pentru ca și-a „tatuat” numele pe ficatul unui pacient

De: Gabriela Voicu / 25.12.2013, 15:00
Chirurg suspendat pentru ca și-a
Un chirurg britanic apreciat a fost suspendat după ce și-a inscripționat inițialele numelui și prenumelui pe ficatul transplantat unui pacient.

Un chirurg cu experiență a fost suspendat după ce și-a inscripționat inițialele numelui și prenumelui pe ficatul transplantat unui pacient.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Medicul britanic Simon Bramhall, consultant la Spitalul Regina Elisabeta din Birmingham, este investigat după ce un coleg a descoperit fapta sa. Chirurgul scrisese pe ficatul unui pacient inițialele S și B prin ardere cu gaz argon, în timpul operației de transplant. Acest gaz este folosit de obicei pentru a sigila vase și nu este periculos.

Surse din anturajul chirurgului cu confirmat că acesta a făcut multe transplanturi de-a lungul carierei și nu își pot explica de ce de data aceasta a procedat așa. 

Simon Bramhall

„Dacă o familie a acceptat să doneze organul unei rude decedate, ultimul lucru pe care l-ar dori ar fi să afle că acesta a fost batjocorit. Sperăm că a fost doar o greșeală. Nu știm ce ar putea determina pe cineva să acționeze astfel în cazul altei persoane. Vorbim despre un pacient, nu despre o carte pentru autografe”, au declarat colegii medicului suspendat.

Jurnaliștii de la Daily Mail au încercat să îl contacteze pe chirurgul în vârstă de de 48 și pe secretara acestuia pentru comentarii, însă nu au reușit să afle decât că un medic de la Spitalul Regina Elisabeta a fost suspendat și că o investigație este în plină desfășurare.