Chisinau: Guvernul a anunțat moratoriul privind limba rusa

Apropo.ro / 22.02.2002, 17:35
Chisinau: Guvernul a anunțat moratoriul privind  limba rusa
CHIȘINAU, 22 feb (MEDIAFAX0 - Guvernul Republicii Moldova a anunțat oficial, vineri, instituirea moratoriului asupra deciziilor contestate de participanții la manifestațiile din Piața Marii Adunari Naționale, transmite Basa-press. Guvernul Republicii Moldova a

CHIȘINAU, 22 feb (MEDIAFAX0 – Guvernul Republicii Moldova a anunțat oficial, vineri, instituirea moratoriului asupra deciziilor contestate de participanții la manifestațiile din Piața Marii Adunari Naționale, transmite Basa-press.

Guvernul Republicii Moldova a decis sa abroge Hotarîrea nr.180 din 15 februarie 2002, referitoare la predarea „Istoriei Moldovei” în instituțiile de învațamînt, informeaza un comunicat al Executivului remis agenției Basa-press.

Ministrul Învațamîntului, Ilie Vancea, a modificat ordinul privind obligativitatea studierii limbii ruse în instituțiile de învațamînt. Conform modificarilor, limba rusa va fi studiata facultativ în școli, în funcție de opțiunea parinților elevilor.

Potrivit hotarîrii de Guvern, viceprim-ministrul Republicii Moldova, Valerian Cristea, împreuna cu Ministerul Învațamîntului, Academia de Științe a Moldovei și Asociația Istoricilor din Republica Moldova, vor elabora și vor prezenta Guvernului un program de masuri vizînd îmbunatațirea studierii istoriei, conceptul de predare a istoriei și manualul „Istoria Moldovei”.

MEDIAFAX