Chisinaul, fara transport public

Apropo.ro / 06.03.2008, 13:34
Chisinaul, fara transport public
Locuitorii Chisinaului ar putea ramane fara transport public, deoarece Ministerul Justitiei va pune sechestru pe mijloacele de transport.

In viitorul apropiat, locuitorii Chisinaului ar putea ramane fara transport public. Si asta pentru ca Ministerul Justitiei va pune sechestru pe mijloacele de transport care apartin municipalitatii.

In anii 1995-2008, instantele de judecata au emis mai multe hotarari prin care primaria Chisinau a fost obligata sa asigure cu spatiu locativ diferite categorii de populatie. E vorba de 139 de apartamente care trebuie oferite, in mod gratuit, in special, reprezentantilor politiei, procuraturii si ai instantelor judecatoresti.

Deoarece primaria nu dispune de spatiu locativ liber, Ministerul Dezvoltarii Informationale (MDI), pentru a asigura achitarea a sapte milioane USD, contravaloarea celor 139 de apartamente, a aplicat sechestru pe transportul pe care il are in patrimoniu municipalitatea – masini de serviciu, autobuze, troleibuze, masini de curatat drumurile etc.

Primarul Dorin Chirtoaca a declarat ieri ca suma pretinsa inseamna, de fapt, a pune sechestru pe intreg transportul municipal. Nu e exclus ca intr-o buna zi sa nu mai avem cu ce ajunge la serviciu, strazile sa nu mai fi maturate, tomberoanele sa ramana pline cu gunoi etc.

Chirtoaca sustine ca este vorba de inca un abuz din partea organelor centrale care doresc, cu orice pret, ca administratia publica locala sa intre in incapacitate de plata si sa nu poata functiona.