Chiuariu: Cererea DNA este o razbunare

Apropo.ro / 18.09.2007, 17:19
Chiuariu: Cererea DNA este o razbunare
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) reprezinta o "razbunare prosteasca" pentru ca a solicitat, cu o zi în urma, excluderea din magistratura a procurorilor Doru Tulus si Aristotel Mihai Popa.

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) reprezinta o „razbunare prosteasca” pentru ca a solicitat, cu o zi în urma, excluderea din magistratura a procurorilor Doru Tulus si Aristotel Mihai Popa.

„Este o reactie la faptul ca ieri dimineata (luni – n.r.), în baza constatarilor inspectorilor, am solicitat excluderea din magistratura a procurorilor Doru Tulus (seful Sectiei a II din DNA – n.r.) si Aristotel Mihai Popa”, a afirmat ministrul Chiuariu.

El a precizat ca i-a facut plângere penala lui Doru Tulus pentru abuz în serviciu si fals material, iar lui Aristotel Mihai Popa pentru abuz în serviciu.

În legatura cu Popa, ministrul Chiuariu a subliniat ca acesta nu a solutionat niciun dosar si mai multe cauze aflate în instrumentarea sa s-au prescris.

Doru Tulus este procurorul-sef al Sectiei a II-a a Directiei Nationale Anticoruptie. Aristotel Mihai Popa este procurorul-sef al Serviciului Tehnic al DNA.