Chiuariu: Directia Nationala Anticoruptie este o noua Securitate

Apropo.ro / 20.09.2007, 23:32
Chiuariu: Directia Nationala Anticoruptie este o noua Securitate
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat, joi seara, în cadrul unei emisiuni televizate, ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) este "o noua Securitate dupa felul în care opereaza, ascunde si fabrica dosare". "DNA nu este o institutie independenta si asta reiese din fapte,

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat, joi seara, în cadrul unei emisiuni televizate, ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) este „o noua Securitate dupa felul în care opereaza, ascunde si fabrica dosare”.

„DNA nu este o institutie independenta si asta reiese din fapte, din felul în care fac ping pong cu dosarele, existând plângeri penale neînregistrate de doi ani de zile, probabil neinteresante din punct de vedere politic”, a spus Tudor Chiuariu la emisiunea Stirea Zilei de la Antena 3.

În opinia ministrului, principiile pe care ar trebui sa se fundamenteze DNA sunt „calcate în picioare”.

„Domnul Morar (seful DNA – n.r.) s-a simtit lezat în independenta când i-am spus sa stea departe de lupta politica si a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, care a ajuns la concluzia ca nu au existat imixtiuni din partea mea”, a mai spus Chiuariu.

Demnitarul a afirmat ca raportul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) arata „dezastrul de la DNA” si situatia de la Sectia a II-a condusa de procurorul Doru Tulus arata a „film horror, cu toate încalcarile de lege si incapacitatea procurorului sef”.

„Directia Nationala Anticoruptie da drumul la dosare în momente cheie, pe fondul unei campanii de dezinformare”, a aratat ministrul.

Acesta a precizat ca tactica procurorilor DNA este sa dea surse informatii din dosare despre politicieni, ca dupa aceea sa spuna ca se autosesizeaza la informatii aparute în mass-media.