Chivu nu merita sa joace pentru AS Roma, susțin fanii italieni

Apropo.ro / 13.07.2007, 08:47
Chivu nu merita sa joace pentru AS Roma, susțin fanii italieni
Fanii echipei AS Roma considera ca oficialii gruparii italiene ar trebui sa-l pedepseasca pe fundașul român Cristian Chivu, care a refuzat sa se transfere la Real Madrid sau FC Barcelona, și sa nu-i permita sa joace în sezonul viitor, anulându-i, de asemenea, salariul.

Fanii echipei AS Roma considera ca oficialii gruparii italiene ar trebui sa-l pedepseasca pe fundașul român Cristian Chivu, care a refuzat sa se transfere la Real Madrid sau FC Barcelona, și sa nu-i permita sa joace în sezonul viitor, anulându-i, de asemenea, salariul.

Cotidianul Il Romanista a inițiat un forum pe site-ul publicației, în care îi întreaba pe suporterii romani ce ar face daca ar fi în locul oficialilor de la AS Roma, dupa ce tratativele purtate în aceasta vara pentru transferul lui Chivu la Real Madrid, FC Barcelona sau Internazionale Milano au eșuat.

Cei mai mulți dintre cei care au postat mesaje considera ca jucatorul român nu merita nici macar sa mai îmbrace tricoul formației italiene, iar la fel de mulți suporteri considera ca pentru aceasta situație sunt vinovați, în principal, impresarii jucatorului, frații Becali, dar și președintele clubului Internazionale Milano, Massimo Moratti.

„Eu daca aș fi în locul celor de la Roma, l-aș pastra înca un an pe Chivu, dar nu i-aș permite sa joace. Cristian merita sa piarda un an competițional, ceea ce la 25 de ani nu reprezinta un câștig. Nu l-aș chema nici macar la reunire și l-aș elimina din echipa. Îmi pare rau Cristian, dar întotdeauna trebuie sa gândești cu propriul cap ce ai de facut. Daca ar fi dupa mine, i-aș da salariul minim și în fiecare duminica l-aș trimite în tribuna. Nu merita nimic”, scrie Antonio.

„Susțin din toate puterile familia Sensi. L-aș ține în tribuna și l-aș supune la un an de presiune infernala. Dar de ce nu se face o ancheta privind comportamentul gruparii Internazionale Milano, care cred ca este clubul cel mai perfid, poate chiar mai rau decât fostele Triade”, scrie, la rândul sau, Federico.

Walter crede ca AS Roma trebuie sa-i dea în judecata pe frații Becali pentru a le cere daune morale: „Chivu trebuie sa fie pus în situația de a evolua cât mai puțin posibil tot sezonul 2007-2008”.

De asemenea, susținatorii formației italiene fac apel unul la altul sa-l huiduie pe internațional român daca acesta va evolua în sezonul viitor la Roma. „Acum Chivu trebuie SA JOACE … Macar pe OlimpicoÂ… Dar trebuie SA JOACEÂ… TREBUIE sa primeasca toata «afecțiunea» fanilor … merita totul!”, iar Fabrizio scrie: „Chivu trebuie sa tunda iarba la Trigoria tot sezonul viitor, știind ca pentru el în capitala Romei nu va fi un sezon prea placut”.

„Afara, nu te poți purta așa dupa tot ceea ce am facut pentru tine! Nu ești demn de tricoul pe care îl porți”, „Cum a putut sa refuze oferta de la Real Madrid, dar sa o accepte pe cea de la Internazionale Milano. Îl faceau pe el 700.000 de euro? Nu mai suport sa-l vad pe Chivu. Și când te gândești ca la el în țara sunt atât de saraci, iar el a refuzat 4,7 milioane de euro, pentru ca sunt prea puține. Mi-e scârba”, sunt alte mesaje postate pe site-ul publicației Il Romanista.

Sunt fani însa care acuza și gruparea AS Roma de modul cum a gestionat aceasta situație, oficialii italieni fiind criticați pentru ca nu au fost în stare sa-i prelungeasca acordul jucatorului român.

„Ce trebuie sa faca Roma? Trebuie sa ne explice odata pentru totdeauna unde sunt banii câștigați în ultimul an: drepturi TV, vânzarile de bilete, primele din Liga Campionilor, sponsori … Unii vorbesc de 60, alții de 70 de milioane de euro. Nimeni nu vrea sa puna în discuție situația financiara a clubului. Cum este posibil ca înca o data contractul unui jucator sa influențeze în asemenea maniera transferurile. Chivu ramâne (?!) și se vorbește deja de Giuly în stand-by, Modesto omis … omis? Roma trebuie sa publice cifra exacta a datoriilor”, scrie OldStyleFan.

Impresarul Victor Becali s-a întâlnit, miercuri, cu oficialii gruparii AS Roma pentru a analiza situația lui Chivu, însa dupa șapte ore de discuții nu s-a ajuns la niciun acord, negocierile fiind întrerupte.

Directorul sportiv Daniele Prade a ieșit nervos de la întâlnire și a declarat ca, prin refuzul de a merge la Real Madrid, Chivu a produs o „paguba incalculabila” gruparii romane. Prade a menționat ca Cristian Chivu va ramâne la Roma înca un an, el urmând sa se prezinte duminica la reunirea formației.

Mediafax