Chris Brown

Apropo.ro / 31.08.2009, 00:00
Chris Brown
Dacă imaginea lui Chris Brown a avut de suferit la începutul anului după ce şi-a bătut iubita , pe Rihanna , şi a fost condamnat la 5 ani de supraveghere judiciară şi 180 de zile de muncă în folosul comunităţii, acum artistul revine din nou în atenţia publicului. Se pare că Brown a reuşit să o recucerească pe frumoasa Rihanna, iar acum se pregăteşte să-şi reabiliteze imaginea prin lansarea unui nou album.

La scurt timp după ce Chris Brown şi Rihanna au cîntat împreună pe scenă la MTV Video Music Awards, în septembrie 2007, au început să apară primele zvonuri despre o posibilă relaţie între cei doi. Şi aşa a şi fost!

Cei doi au format un cuplu pînă în primăvara acestui an, cînd artistul a fost arestat pentru acte de violenţă asupra iubitei sale. Incidentul s-a petrecut înaintea ceremoniei premiilor Grammy, la care cei doi trebuiau să participe. Chris a fost arestat şi eliberat pe cauţiune pentru 50.000 de dolari. Însă Rihanna l-a dat în judecată, iar artistul a fost condamnat la cinci ani de supraveghere judiciară şi 180 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Chiar dacă Chris Brown şi-a cerut scuze public, imaginea şi cariera artistului au avut de suferit. În urma scandalului declanşat în presă, numeroase com-panii şi-au reziliat contractele de publicitate încheiate cu artistul. În ultimele şase luni, Chris a apelat la ajutor specializat pentru a-şi controla nervii şi a renunţat să se mai afişeze în public. Chiar dacă Brown are un ordin de restricţie care îi interzice să se apropie de Rihanna, se pare că cei doi sînt din nou împreună, potrivit presei americane. Artistul e hotărît să-şi refacă atît viaţa personală cît şi cariera. În ultima vreme, Chris a postat pe Internet mai multe înregistrări prin care îşi promovează noul album.

Disc de platină
la 19 ani

În 2008, Chris a cîştigat cel mai rîvnit premiu din industria muzicală, premiul pentru artistul anului în SUA. Născut şi crescut într-un orăşel din Virginia, Christopher Maurice Brown a fost descoperit la 13 ani de nişte producători locali, care au ajuns întîmplător la staţia de benzină a tatălui său.

Un an mai tîrziu, Chris a renunţat la şcoală şi a început să lucreze la primul său album. După doi ani de muncă, înregistrări şi repetiţii, Brown şi-a lansat primul album, la sfîrşitul lui 2005. “Run It!” a fost single-ul de debut, care a ajuns în scurt timp nr. 1 în Statele Unite, urmat apoi de alte trei piese ajunse şi ele hituri.

Cu albumul “Chris Brown”, artistul a obţinut la doar 19 ani primul disc de platină pentru vînzări de 1 milion de exem-plare în America. În prezent, Chris se pregăteşte pentru lansarea celui de-al treilea album, “Grafitti”, pe care se regăsesc colaborări cu artişti precum Ciara, Lil Wayne şi Akon.

Filme şi acte de caritate

Pe lîngă muzică, Chris Brown este atras tot mai mult de lumea cinematografică. Dacă, la început, a apărut ca invitat în două seriale, acum artistul se poate mîndri şi cu roluri mai mari în cîteva filme. De altfel, Brown va interpreta un rol în filmul “Math-A-Thon”, pentru a promova spitalul de cercetări pentru copii “St. Jude”, pentru care a şi făcut o donaţie în valoare de 50.000 de dolari. Banii provin din încasările primite de artist într-unul dintre turneele sale.


Un milion de dolari
pentru un paparazzo

La petrecerea dată în cinstea zilei de naştere a lui Brown, fotograful Luis Santana susţine că agenţii de pază ai artistului l-au agresat fizic şi i-au luat aparatul de fotografiat. Santana l-a dat în judecată pe Chris şi cere daune de un milion de dolari.


Amor pe Internet

Cu cîteva săptămîni înainte de controversatul incident de agresiune, se pare că Rihanna şi Chris Brown s-au înregistrat în timpul unei partide de sex. Dacă caseta va fi difuzată pe Internet, cei doi se vor putea alătura unor nume precum Pamela Anderson, Tommy Lee, Paris Hilton, toţi protagoniştii unor înregistrări picante.