Chris Rea concerteaza în România

Apropo.ro / 04.07.2006, 15:42
Chris Rea concerteaza în România
Chris Rea va susține un concert pe 1 noiembrie, la București, în cadrul turneului de adio al cântarețului care, în ultimii ani, a avut grave probleme de sanatate. "Pentru toamna pregatim un concert Chris Rea, pe 1 noiembrie", a declarat pentru MEDIAFAX Sorina

Chris Rea va susține un concert pe 1 noiembrie, la București, în cadrul turneului de adio al cântarețului care, în ultimii ani, a avut grave probleme de sanatate.

„Pentru toamna pregatim un concert Chris Rea, pe 1 noiembrie”, a declarat pentru MEDIAFAX Sorina Burlacu, director general al companiei Events, cea care îl va aduce pe artistul britanic.

Muzicianul, cunoscut pentru vocea și chitara sa, s-a bucurat de o mare popularitate în Europa, la sfârșitul anilor ’80 – începutul anilor ’90. Rea și-a început cariera muzicala alaturi de formația Magdalene, alaturi de care a înregistrat un succes național în 1975, dupa câștigarea unui concurs.

Aceștia însa nu au reușit sa încheie un contract cu o casa de discuri. Rea a parasit formația și a înregistrat solo albumul „Whatever Happened to Benny Santini?”, care i-a adus consacrarea.

O compilație de piese ale artistului, „New Light Through Old Windows”, a fost lansata în 1988. Acesteia i-a urmat succesul „The Road to Hell”, pe care mulți îl considera cel mai bun album al muzicianului.

Continuarea a venit cu „Auberge”, care a urcat imediat în fruntea clasamentelor din Marea Britanie.

Dupa ce a fost diagnosticat cu cancer și i s-au dat șanse de 50% de a supraviețui dupa o operație, Rea și-a promis ca daca se va reface, se va întoarce la blues. Acest lucru l-a realizat în 2002, lansând albumul „Dancing Down The Stony Road”.

De asemenea, în 2003, artistul și-a înființat propirul label, „JazzeeBlue label”, pentru a se elibera de presiunile venite din partea marilor case de discuri. În 2005, Chris Rea a lansat o colecție de albume intitulata „Blue Guitars”, care cuprinde 11 CD-uri și un DVD, acesta constituind „testamentul” sau lasat scenei de blues. Acesta colecție încheie cariera solo a muzicianului. El a declarat ca va continua totuși sa înregistreze, dar alaturi de alți muzicieni reuniți în formația The Fireflies.

„Nu vreau sa fiu împiedicat de sanatatea mea, iubesc turneele, ar fi cele mai bune lucruri din lume, daca aș avea un alt trup. Starea sanatații mele este greu de prezis și nu pot garanta ca lucrurile nu se vor înrautați, așa ca acesta este ultimul turneu «Chris Rea»”, a declarat artistul.

Compania Events a mai organizat în acest an concertele susținute de 50 Cent și Bloodhound Gang. În iulie, tot Events a organizat un concert Billy Idol.

(Cristina Mazilu; [email protected])
Mediafax