Christian Bale negociază pentru a juca rolul principal într-un film despre Enzo Ferrari

De: Nicoleta Nicolae / 22.08.2015, 16:00
Christian Bale negociază pentru a juca rolul principal într-un film despre Enzo Ferrari
Actorul galez Christian Bale se află în negocieri avansate pentru a interpreta rolul principal într-un film despre viaţa şi cariera celebrului creator italian de automobile de lux Enzo Ferrari, ce va fi regizat de Michael Mann, informează site-ul revistei Variety.

Proiectul acestui lungmetraj biografic, care nu are deocamdată un titlu, va fi prezentat în cadrul târgurilor de filme ce vor fi organizate la ediţiile din această toamnă ale festivalurilor de la Veneţia şi de la Toronto. Michael Mann va regiza acest proiect cinematografic, aflat de mulţi ani în etapa de dezvoltare. Filmul va prezenta ascensiunea brandului Ferrari pe piaţa automobilelor de lux începând din anii 1950.

Christian Bale şi Michael Mann au colaborat la filmul cu mafioţi „Inamicii publici/ Public Enemies” din 2009, în care a jucat şi Johnny Depp. În acel lungmetraj, Christian Bale a interpretat rolul agentului FBI Melvin Purvis.

În luna aprilie, site-ul motorsport.com anunţa faptul că în acest proiect cinematografic a fost inclus şi Robert De Niro, care ar urma să joace rolul lui Enzo Ferrari ajuns la vârsta a treia.

Enzo Ferrari a înfiinţat compania cu acelaşi nume în 1947. El a încetat din viaţă în 1988, la vârsta de 90 de ani. Echipa sa, Scuderia Ferrari, activează din 1929 (la început folosea maşini Alfa Romeo) şi a câştigat 16 titluri de Formula 1 la constructori, începând cu 1950.

Galezul Christian Bale a fost distribuit mulţi ani în producţii independente, înainte de a juca în câteva filme de la Hollywood cu un buget important. Astfel, Christian Bale a atras atenţia publicului la vârsta de 13 ani, când a jucat în filmul „Imperiul soarelui” (1987). Au urmat rolurile din „American Psycho” (2000), „Equilibrum” (2002), „Batman – Începuturi” (2005), „Prestigiul” (2006), „I’m Not There” (2007), „Drumul dreptăţii/ 3:10 To Yuma” (2007), „Cavalerul negru” (2008), „Terminator – Salvarea” (2009) şi „Cavalerul negru: Legenda renaşte” (2012).

Starul galez a câştigat în 2011 premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar graţie evoluţiei sale din drama „Luptătorul/ The Fighter”. Recent, Christian Bale a jucat în filmul „Ţeapă în stil american/ American Hustle”, de David O. Russel, rolul escrocului Irving Rosenfeld, pentru care a fost nominalizat la premiile Oscar 2014, la categoria „cel mai bun actor în rol principal”.

Christian Bale a putut fi văzut recent pe marile ecrane în lungmetrajul de inspiraţie biblică „Exodus: Zei şi regi/ Exodus: Gods and Kings”, şi va juca în „The Bigh Short”, un film dramatic regizat de Adam McKay, inspirat din universul finanţelor. În curând, starul galez va începe filmările pentru „The Promise”, un film de Terry George, în care va apărea alături de Oscar Isaac.

Născut pe 5 februarie 1943, la Chicago, Michael Mann şi-a început cariera lucrând ca scenarist pentru seriale de televiziune, făcându-şi debutul cu serialul „Starsky şi Hutch”.