Christian Sabbagh isi risca viaţa din nou

De: Nicoleta Nicolae / 06.07.2015, 07:00
Christian Sabbagh isi risca viaţa din nou
In aceasta seara, la Stirile Kanal D de la ora 19:00, fii martorul unei misiuni de salvare din mijlocul terorii!

Christian Sabbagh isi risca din nou viata intr-o operatiune se salvare ce se desfasoara, de aceasta data, la granita dintre Liban si Siria, intr- o zona macinata de atentate teroriste si conflicte intre diferite grupari de rebeli si fortele guvernamentale.

Dupa ce, in urma un an si jumatate, i-a adus acasa pe cei 33 de muncitori romani tinuti prizonieri in infernul din Libia, prezentatorul Stirilor Kanal D se alatura unei noi operatiuni de salvare, cu grad maxim de risc, initiata de Ministerul Afacerilor Externe si Organizatia Internationala pentru Migratie.  Diplomatii romani au raspuns apelului disperat al unei familii mixte (ea romanca, el sirian, cu doi copii), captivi in infernul din Siria, iar echipa Stirilor Kanal D s-a alaturat demersului.  

„O lume intreaga se cutremura zilnic la vestile care vin din asa-zisul Stat Islamic- masacre si executii mai crunte decat in Evul Mediu. Ne-am obisnuit cu oroarea, cu bietii ostatici imbracati in portocaliu care-si asteapta resemnati sfarsitul. Dar cand auzi ca exista romani in pericol sa le impartaseasca soarta e imposibil sa nu simti ca ti se taie respiratia. E socul pe care l-am avut si eu cand am auzit ca o mama disperata a cerut ajutorul Ministerului de Externe pentru fiica, ginerele si nepotii ei. Asa incepe povestea noastra”, spune Christian Sabbagh.

In drumul sau spre  familia care avea nevoie de ajutor, Christian Sabbagh trece prin tara in care a copilarit, Liban, locul in care a cunoscut ororile razboiului, la o varsta frageda. Misiunea de salvare il duce in mijlocul atentatelor teroriste initiate de Statul Islamic, si al luptelor dintre trupele guvernamentale si rebeli.

„Drumul Damascului, care duce spre frontiera libaneza Masnaa este intotdeauna plina de pericole. Convoiul ambasadei Romaniei, care ii aduce acasa pe romanii evacuati din Siria, a trecut prin zone pustii, prin localitati controlate de diferite grupari inarmate si prin zone in care se dau lupte grele intre fortele guvernamentale ale presedintelui Bashar al-Assad si rebeli. A fost o operatiune extrem de riscanta!”, spune Christian Sabbagh.