Christian Sabbagh: “Primul meu gând a fost acela că a avut loc un atentat!”

De: Nicoleta Nicolae / 03.11.2015, 12:00
Christian Sabbagh: “Primul meu gând a fost acela că a avut loc un atentat!”
Dependent de adrenalină, Christian Sabbagh nu a ratat nici tragicul accident care a marcat întreaga ţară în ultima săptămână. Despre ce s-a întâmplat la Club Colectiv şi ce pregăteşte în viitorul apropiat, vine cu detalii vedeta Kanal D.

Cum te-a marcat tragedia petrecută în clubul Colectiv? Ştiu că ai ajuns printre primii jurnalişti la faţa locului…

Fiind corespondent de război, am văzut multe nenorociri la viaţa mea, doar că acolo, pe câmpul de luptă, erai implicat într-un război; ca atare, înţelegeai situaţia, erai, oarecum, pregătit psihic. În noaptea de vineri, 30 octombrie, înainte să ajungem la locul accidentului, auzeam prin staţie că a avut loc o explozie. Primul meu gând a fost acela că a avut loc un atentat. Când am văzut atâtea victime, m-am dus cu gândul la o astfel de nenorocire. Oamenii erau şocaţi, răniţii implorau ajutor cu ultimele lor puteri… A fost cumplit. Salvatorii s-au mobilizat foarte rapid! La acea oră era un trafic infernal în Bucureşti, însă politiştii au eliberat rapid calea ambulanţelor şi pompierilor către locul nenorocirii.

 

Vineri, 6 noiembrie, va avea loc premiera emisiunii “Sabbagh in actiune”. Cu ce fel de cazuri te-ai confruntat de când filmezi emisiunea?

Întâlnesc cazuri diferite, extrem de grave, unul mai difical ca altul. Printre acestea se află şi victime ale traficului de carne vie. Vom prezenta cazurile unor eleve care au fost “recrutate” şi obligate să se prostitueze în strainatate. Consumul de droguri este o altă problema dificila a societatii asupra careia ne vom concentra si noi. Dorim sa semnalam si sa prevenim abaterile de la lege, infractiunile de tot felul si sa ii ajutam pe oameni sa se apere in fata acestor pericole.

 

Dedici foarte mult timp serviciului. Când ai timp de tine?

În ultima luna, nu prea mai am timp de mine, merg la cumparaturi in fuga, la frizer, la fel. Nici sa mor nu am timp. Ma hranesc cu adrenalina cazurilor pe care le prezentam la “Sabbagh in actiune”. Imi place acest ritm al lucrurilor, munca de reporter este cea mai frumoasa; nu intamplator, am cedat, nu total, pupitrul Stirilor pentru a redeveni reporter dupa 20 de ani. Pentru mine, este cea mai nobila si cea mai frumoasa profesie.

 Emisiunea “Sabbagh in actiune” va avea premiera vineri, 6 noiembrie, de la ora 22:30, la Kanal D!