„Christopher Robin şi Winnie de Pluş”, o aventură emoţionantă despre prietenie şi familie – FOTO&VIDEO

Apropo.ro / 27.07.2018, 12:21
„Christopher Robin şi Winnie de Pluş”, o aventură emoţionantă despre prietenie şi familie - FOTO&VIDEO
În noul film „Christopher Robin / Christopher Robin şi Winnie de Pluş” îl regăsim pe Christopher Robin adult, capul unei familii tipice din clasa muncitoare, copleşit de stres şi responsabilitate. Însă, exact când are nevoie mai mare, îl reîntâlneşte pe prietenul lui din copilărie, Winnie the Pooh (Winnie de Pluş), care îl va ajuta să rezolve o situaţie complicată la serviciu, dar şi să redescopere plăcerile vieţii.

Filmul „Christopher Robin  / Christopher Robin şi Winnie de Pluş” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera în cinematografe pe 3 august 2018.

În regia lui Marc Forster, după un scenariu semnat de Alex Ross Perry, Allison Schroeder, A.A. Milne, E.H. Shepard, filmul este produs de Kristin Burr, Steve Gaub, Jeremy Johns, Brigham Taylor, sub egida 2DUX², Walt Disney Pictures.
Printre starurile producţiei îi regăsim pe Hayley Atwell, Ewan McGregor, Toby Jones, Jim Cummings şi mulţi alţii.
Christopher Robin, simpaticul puşti care a trăit numeroase aventuri alături de prietenii săi de pluş în Pădurea de 100 de Acri, este acum un adult în Londra mijlocului de secol XX şi se confruntă cu stresul vieţii cotidiene, încercând să găsească un echilibru între viaţa profesională şi familie. Lucrează ca manager responsabil cu eficientizarea muncii la Winslow Luggage şi e nevoit să petreacă mult prea mult timp la birou. E atât de ocupat şi la muncă, şi acasă, încât a uitat cu totul de minunatele aventuri din copilărie. Însă, în mod neaşteptat, trecutul îi face o vizită.

Lucrurile se petrec în felul următor: Christopher Robin e nevoit să renunţe la un weekend petrecut cu soţia sa, Evelyn, şi fiica lor, Madeline, pentru că are un proiect neterminat la birou. Întâmplarea face ca exact în acel weekend să se reîntâlnească cu cel mai bun prieten din copilărie, Winnie de Pluş, şi să înceapă să îşi reamintească aventurile de demult din pădurea fermecată.
Dar Winnie şi prietenii lui nu reapar fără motiv în viaţa lui Christopher, ci înceacă să îl ajute să iasă dintr-un bucluc şi să recupereze documente financiare importante pe care le pierduse. Astfel că Winnie, Tigger, Eeyore şi Piglet o cunosc pe Madeline şi apoi decid să vină la Londra şi să îl ajute pe Christopher.
Datorită lor, protagonistul aventurilor de demult poate vedea acum lumea cu alţi ochi şi chiar reuşeşte să pună la punct un plan pentru a salva compania pentru care lucrează, dar şi să dedice mai mult timp familiei şi să aprecieze prietenii.

Christopher Robin şi Winnie de Pluş, două personaje extraordinare

Numele Christopher Robin şi Winnie de Pluş au apărut pentru prima dată în 1924, într-o antologie de versuri semnată de dramaturgul britanic A.A. Milne, însă cei doi au devenit cu adevărat celebri doi ani mai târziu, odată cu publicarea volumului de povestiri „Winnie de Pluş”.
Cartea descria aventurile nemaipomenite ale unui băiat lipsit de griji şi a prietenilor săi de pluş în Pădurea de 100 de Acri, volumul devenind, în timp, una dintre cele mai populare cărţi pentru copii. Milne a scris şi o a doua carte, la finalul căreia Christopher Robin pleacă la o şcoală cu internat şi îşi ia la revedere de la Winnie şi ceilalţi prieteni de pluş. Acest moment este, de fapt, punctul de plecare al noii producţii Disney.

Acum 15 ani, producătorul Brigham Taylor a prezentat ideea unui film despre un Christopher Robin matur care se reuneşte cu prietenii din copilărie, dar a durat ceva până ideea a prins viaţă, mai ales că Disney lucra la alte proiecte despre Winnie de Pluş.
Personajele create de Milne sunt cu totul speciale, mai ales că defectele lor, timiditatea, aerul superior, bravura, sunt uşor de recunoscut şi la adulţi, dar sunt şi foarte atrăgătoare pentru copii. Winnie de Pluş este un ursuleţ foarte generos, care oferă dragoste tuturor şi e şi un izvor nesecat de vorbe înţelepte.
„Winnie de Pluş e un personaj minunat, pur şi simplu redă perfect conceptul de a pierde timpul cu prietenii şi cu oamenii pe care îi iubeşti şi de a nu te lăsa distras de alte lucruri mai puţin importante”, explică Taylor.

Odată ce ideea a prins contur într-un scenariu, producătorii Brigham Taylor şi Kristin Burr l-au abordat pe regizorul Marc Forster, unul dintre cei mai aclamate nume din breaslă.
„Când reuşeşti să îi faci pe oameni să râdă şi să plângă în acelaşi film e clar că spui o poveste cu integritate, dar şi cu rădăcini puternice în realitate şi în realismul magic, ceea ce te ajută să te simţi bine despre ceea ce faci, dar şi să te conectezi cu oamenii dragi”, spune regizorul.
După ce Forster s-a pus pe treabă a mai apărut o provocare, aceea de a găsi cel mai potrivit actor pentru a-i da viaţă lui Christopher Robin adult.
„Christopher Robin e un om mult prea responsabil, pe umerii lui atârnă şi o vină enormă, aproape că nu mai zâmbeşte, nu mai râde şi nici nu se mai prosteşte”, descrie Burr personajul. Practic, el e atât de prins de muncă, încât nu mai reuşeşte să se conecteze nici cu sine şi nici cu familia sa.
„Foarte puţini actori reuşesc să redea această rătăcire pe care o resimţi când prea multe atârnă pe umerii tăi. Ewan McGregor face asta şi te ajută să ghiceşti şi sclipirea jucăuşă pe care personajul o avea în copilărie”, completează Taylor.

SINOPSIS:

„Christopher Robin şi Winnie de Pluş”, emoţionanta aventură Disney, care îţi încălzeşte inima, ne aduce aminte de băieţelul ce iubea să se avânte, alături de gaşca lui de animale de pluş, haioase şi adorabile, în aventuri extraordinare prin Pădurea de 100 de Acri. Dar băieţelul a crescut şi a pierdut acel avânt. Acum e rândul prietenilor lui din copilărie să se aventureze în lumea noastră, pentru a-l ajuta pe Christopher Robin (Ewan McGregor) să-şi aducă aminte de puştiul iubitor şi jucăuş, care încă se mai ascunde înăuntrul lui.
Filmul este regizat de Marc Forster şi produs la 2DUX² şi Walt Disney Pictures de Kristin Burr, Steve Gaub, Jeremy Johns, Brigham Taylor.
TRAILER: