Chrysler descopera Pacificul

Apropo.ro / 18.02.2002, 11:45
Chrysler descopera Pacificul
Cum prin lumea auto a inceput sa umble moda inventarii unor noi segmente de piata, Chrysler a realizat un automobil ce defineste, in conceptia constructorului american, conceptul de sport tourer Despre Chrysler Pacifica cei de la Daimler Chrysler spun ca este un sport tourer, cu un design


Cum prin lumea auto a inceput sa umble moda inventarii unor noi segmente de piata, Chrysler a realizat un automobil ce defineste, in conceptia constructorului american, conceptul de sport tourer

Despre Chrysler Pacifica cei de la Daimler Chrysler spun ca este un sport tourer, cu un design deosebit si in acelasi timp unicat pe piata. Dupa ce au realizat PT Cruiser-ul, designerii de la Auburn Hills au incercat sa creeze un automobil cu un design inovator si astfel s-a nascut concept-car-ul Pacifica.

„Am vrut sa realizam pentru clientii nostri o masina care nu se conformeaza dimensiunilor traditionale ale unui autoturism, ale unui SUV sau ale unui minivan” a declarat Trevor Creed vicepresedinte al Chrysler Group Design.

Exteriorul Chrysler-ului impresioneaza prin forma farurilor, a grilei radiatorului a spoilerelor si a stopurilor. Partea din fata a masinii are o nota agresiva, insa destul de prietenoasa. Jantele de 19 inci adauga o nota sportiva acestui Chrysler. Linia acoperisului se prelungeste cu un eleron ce are un rol deosebit de important in obtinerea unui coeficient de aerodinamicitate cat mai mic. Inca un lucru interesant la acest model este acoperisul realizat din sticla.

Privita din spate, Pacifica pare o masina de familie excelenta pentru vacanta. La interior cei sase pasageri sunt rasfatati de un design plin de eleganta, iar soferul beneficiaza de o plansa de bord foarte interesanta. Propulsorul Chrysler-ului are 3.5 litri cu sase cilindrii in V, tractiunea fiind integrala.

Pacifica va fi disponibila pe piata din 2004. Sigur este un crossover, mai ales ca a preluat tractiunea integrala de la off-road-uri si interiorul de la monovolume.

Sursa: www.autoshow.ro

Tags: