Chrysler PT Cruiser

Apropo.ro / 30.01.2002, 11:55
Chrysler PT Cruiser
PT Cruiser convertible este un studiu de design realizat pe baza modelului prezentat de Chrysler in urma cu cativa ani. Daca lucrurile vor merge , la vara viitoare ne vom bronza la volanul unui made in USA. Aparitia lui Chrysler PT Cruiser a provocat o adevarata moda pentru designul


PT Cruiser convertible este un studiu de design realizat pe baza modelului prezentat de Chrysler in urma cu cativa ani. Daca lucrurile vor merge , la vara viitoare ne vom bronza la volanul unui made in USA.

Aparitia lui Chrysler PT Cruiser a provocat o adevarata moda pentru designul retro. Stimulati de succesul ideii, Chrysler vrea sa exploreze noi directii ale acestui curent estetic. Dupa GT Cruiser si PT Panel Cruiser, la Salonul Auto de la Frankfurt a fost prezentat al treilea membru al familiei de concepte: PT Cruiser Convertible. Este vorba de o premiera europeana, pentru ca prima „vedere” a avut loc in aprilie la Salonul Auto de la New York.

In afara de acoperis si de absenta usilor posterioare, intre PT Cruiser Convertible si modelul clasic mai exista cateva diferente, insa ceva mai subtile. Astfel, aripile spate si pasajele rotilor au fost remodelate, intentia designerilor fiind de a conferi o nota de personalitate proprie lui PT Cruiser Convertible. In afara de noua paleta coloristica, interiorul lui PT Cruiser Convertible beneficiaza de dispunerea scaunelor in sistem „amfiteatru”, o alta diferenta fata de modelul de serie. Astfel, cei doi pasageri de pe bancheta din spate sunt asezati mai sus decat cei din fata, pentru a avea o buna vizibilitate asupra drumului. Am ajuns la capitolul propulsie.

Trebuie spus ca modelul de serie PT Cruiser a primit un nou motor cu ocazia Salonul Auto de la Frankfurt. Este vorba de un 4 cilindri in linie, capabil de 114 CP la 5600 rot/min. Astfel „inarmat” PT Cruiser atinge o viteza maxima de 176 km/h, accelereaza pana la 100 de km/h in 13,5 s, in conditiile in care consumul mediu de combustibile este de 8 l/100 de km.

Sursa:www.autoshow.ro

Tags: