Cîinii gospodarilor împușcați la ordinul veterinarului

Apropo.ro / 16.03.2005, 11:19
Cîinii gospodarilor împușcați la ordinul veterinarului
Cîinii gospodarilor din satul clujean Șardu au fost împușcați la ordinul medicului veterinar, dupa ce în sat au fost prinse doua vulpi care erau turbate, însa localnicii s-au declarat revoltați de acest gest, informeaza Pro Tv Cluj. Medicul veterinar le-a explicat


Cîinii gospodarilor din satul clujean Șardu au fost împușcați la ordinul medicului veterinar, dupa ce în sat au fost prinse doua vulpi care erau turbate, însa localnicii s-au declarat revoltați de acest gest, informeaza Pro Tv Cluj.

Medicul veterinar le-a explicat localnicilor ca în sat au fost prinse doua vulpi, iar la analize a reieșit ca acestea erau turbate. Doctorul a luat atunci legatura cu paznicul de vînatoare ca sa eutanasieze animalele nevaccinate, însa oamenii spun ca animalele lor de paza au fost împușcate fara ca le ceara cineva acordul.

Ei spun ca vînatorii au intrat direct în curți și au omorît cîinii care erau legați în lanțuri.

Execuția cîinilor din Șardu a început în urma cu trei zile, iar localinicii au mers la Poliție, unde au reclamat faptele.

Agentul Claudiu Bantila, ajutorul șefului de post, a declarat ca, în mod normal, nimeni nu avea voie sa împuște animalele, însa polițiștii urmeaza sa verifice cum s-au petrecut faptele.

Medicul veterinar al satului a declarat ca în zona este focar de rabie și ca a dispus împușcarea cîinilor nevaccinați, însa nu a urmarit acțiunea, motiv pentru care nu știe de ce au intrat vînatorii în curțile oamenilor fara acordul proprietarilor.

Mediafax