CimaVax-EGF, vaccinul cubanez impotriva cancerului la plaman

Apropo.ro / 09.09.2011, 13:43
CimaVax-EGF, vaccinul cubanez impotriva cancerului la plaman
Desi Cuba este celebra pentru productia de tigari din foi, iata ca a lansat un nou vaccin care sa combata cancerul la plaman.

CimaVax-EGF este rezultatul a 25 de ani de cercetare a cancerului de catre autoritatile medicale cubaneze. Desi nu poate preveni sau elimina cancerul, acest vaccin poate limita foarte mult efectele celulelor canceroase.

Pe scurt, CimaVax-EGF va transforma cancerul dintr-o boala letala intr-o boala cronica, care se poate trata.

Vaccinul poate fi folosit pe pacientii cu gradul 3 sau gradul 4 de infectie cu cancer la plamani, care nu au raspuns pozitiv altor metode de tratament.

Cand cancerul apare la plamani, anumite proteine sunt generate de catre organism care permit celulelor cancerigene sa se extinda incontrolabil. Vaccinul genereaza anti-corpi care lupta impotriva acelor proteine, limitand astfel efectul celulelor cancerigene.

CimaVax-EGF a fost folosit in peste 1.000 de teste clinice in Cuba si acum poate fi procurat gratuit de la orice spital de pe insula.

Acest vaccin nu este unic in lume, in timp ce cititi acest articol in SUA, Institulul National de Cercetare a Cancerului efectueaza teste pe mai mult de 12 tipuri de vaccinuri impotriva cancerului, printre care cel de san, prostata sau plaman.

In Aprilie 2010, FDA (Food and Drug Administration) a aprobat pe teritoriul Americii vaccinul Provenge, care lupta impotriva cancerului de prostata.

Aceste vaccinuri se pare ca au mult mai putine efecte adverse decat metode precum metodele conventionale precum expunerea la radiatii sau chimioterapie si pot fi folosite in tandem cu acestea.