Cinci arbitri la 22 de jucatori

De: Dragos Tanase / 01.02.2008, 13:06
Cinci arbitri la 22 de jucatori
Presedintele UEFA, Michel Platini, s-a declarat in favoarea folosirii "a doi arbitri asistenti in plus", sistem ce va fi testat in Chile din acest an.

Presedintele UEFA, Michel Platini, s-a declarat din nou, joi, in favoarea folosirii "a doi arbitri asistenti in plus" la meciuri, sistem ce va fi testat din acest an in Chile si le va permite arbitrilor care au mai mult de 45 de ani sa isi continue cariera.

"Vor fi teste in acest an, in special in Chile, in legatura cu partciparea a doi arbitri asistenti in plus, care vor fi arbitri «de 18 metri»", a spus Platini, intr-o conferinta de presa organizata la finalul celui de-al 32-lea congres ordinar al UEFA, la Zagreb.

Vezi ce a mai declarat Platini pe Mediafax.ro

Platini nu vrea arbitraj video, ca la rugby

Presedintele UEFA, Michel Platini, a reiterat pe 3 noiembrie 2007, la postul Canal Plus, ideea arbitrajului "in cinci", cu doi arbitri asistenti in plus, sistem care spera sa fie testat la meciurile de juniori din calendarul FIFA, informeaza AFP.

"International Board este impotriva arbitrajului video, la fel ca mine. Arbitrajul in trei este depasit. Trebuie sa se testeze alte lucruri pentru a se ajunge sa se faca mai putine greseli", a precizat Platini.