Cinci filme de Bogdan George Apetri, la ICR

Apropo.ro / 23.08.2007, 16:24
Cinci filme de Bogdan George Apetri, la ICR
Cinci scurtmetraje de Bogdan George Apetri - "Corny", "The Arrival of the Train at the Station", "Crossing", "A Very Small Trilogy of Loneliness" și "Last Day of December" - vor fi proiectate pe 3 septembrie, la Institutul Cultural Român din București. Filmele vor fi proiectate

Cinci scurtmetraje de Bogdan George Apetri – „Corny”, „The Arrival of the Train at the Station”, „Crossing”, „A Very Small Trilogy of Loneliness” și „Last Day of December” – vor fi proiectate pe 3 septembrie, la Institutul Cultural Român din București.

Filmele vor fi proiectate în prezența regizorului. Evenimentul are loc în cadrul programului Seara de Film, desfășurat de Institut. În deschiderea proiecției va vorbi criticul de film Mihai Fulger. Accesul publicului este liber.

„Corny” (2002) a fost premiat la Tambay Florida Film Festival (SUA), în timp ce „The Arrival of the Train at the Station” (2002) a fost selectat la Festivalulul de Film Underground de la Washington D.C. și la CinéRail, Paris.

„Crossing” (2003) este o întâlnire improbabilă între un bărbat și o fată în metroul newyorkez. A fost premiat la Festivalul de Film de la Morbegno (Italia) și selectat la Festivalul Internațional de Film Urban de la Teheran (Iran) și la Festivalul Internațional Crossroads (Oregon, SUA).

„A Very Small Trilogy of Loneliness”/”O foarte scurtă trilogie a singurătății” (2006) aratră trei perspective, același moment, același sentiment. A fost selectat la festivalurile internaționale de la Clermont-Ferrand (Franța), Rotterdam (Olanda), Munchen (Germania), Edinburgh (Marea Britanie) și la Festivalul Anonimul din Delta Dunării.

„Last Day of December”/”Ultima zi din decembrie” (2006) prezintă o întoarcere acasă, strâns legată de evenimente și întrebări din trecut, care influențează prezentul. Scurtmetrajul a obținut premiul juriului la Festivalul de Film Independent de la Aarhus (Danemarca) și la Festivalul Internațional de Film de la Brooklyn (SUA) și a fost selectat la festivalurile de la Rotterdam, Aubagne și Paris (Franța), Montreal (Canada), Santa Barbara (California), Ankara (Turcia), precum și la TIFF (România).

Bogdan George Apetri s-a născut la Piatra Neamț, a studiat Dreptul și a practicat doi ani ca avocat. În 2000 a realizat, ca producător și scenarist, un mediumetraj pentru Televiziunea Română. La vârsta de 25 de ani s-a înscris la Universitatea Columbia (SUA), unde a absolvit recent un dublu masterat în regie și imagine de film. Cu filmul „A Very Small Trilogy of Loneliness” s-a numărat printre finaliștii naționali de la Oscarurile studențești oferite de Academia de Arte și Științe Cinematografice.

Tags: