Cinci oameni au primit ingrijiri dupa conflictul dintre manifestanti si jandarmi

De: Marian Andrei / 20.01.2012, 09:47
Cinci oameni au primit ingrijiri dupa conflictul dintre manifestanti si jandarmi
Cinci persoane au primit ingrijiri dupa conflictul dintre manifestanti si jandarmi, una dintre acestea, care sustine ca a fost batuta de jandarmi, fiind dusa la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a declarat ca s-au inregistrat sase apeluri pentru Piata Universitatii, pentru cinci persoane fiind solicitata interventia echipajelor medicale dupa izbucnirea incidentelor.

Oprita a precizat ca este vorba de o persoana cu entorsa, o alta care a primit ingrijiri dupa ce a inhalat gaze lacrimogene, iar alte trei, un barbat si doua femei, pentru agresiuni. Barbatul, care a spus ca a fost batut de jandarmi, a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Medicul Bogdan Oprita a mai spus ca inainte de izbucnirea conflictului din Piata Universitatii, SMURD a acordat ajutor medical unei persoane cu traumatism cranio-cerebral minor.

Conflictul dintre unii manifestanti si jandarmi a izbucnit in jurul orei 22.45, in Piata Universitatii, unde fortele de ordine au fost atacate cu pietre, garduri si sticle.