Cinci prieteni se pozează în același loc, de 30 de ani!

De: Marian Andrei / 27.07.2012, 16:30
În 1982, atunci când cei cinci adolescenți și-au făcut o poză de grup fiind în vacanță la Copco Lake, nu a fost în intenția lor ca acest lucru să devină o tradiție. Dar a devenit!

Din cinci în cinci ani, de 30 de ani încoace, John Wardlaw, John Dickson, Mark Rumer, Dallas Burney și John Molony s-au întâlnit în California și au imortalizat momentul, făcând aceeași fotografie.

Prima fotografie a fost făcută după terminarea liceului, când au sărbătorit evenimentul la cabana familiei lui Wardlaw, iar tânărul, care manifesta încă de pe atunci aptitudini deosebite pentru arta fotografica, și-a setat aparatul pe auto-declanșare și a facut o fotografie de grup.

Fotografia care a inceput seria, facută în 1982

Deși drumurile lor s-au despărțit, cei cinci amici au continuat să se vadă în fiecare vară, pentru partide de pescuit și povestirea evenimentelor trăite de fiecare.

La un moment dat, la cinci ani de la terminarea liceului, au decis să recreeze fotografia din 1982, iar „ritualul” a fost continuat alți cinci ani mai târziu.

Cea mai recentă fotografie, făcută anul acesta

În 1997, la 15 ani de la poza originală, cei cinci au decis ca la fiecare cinci ani, până la sfârșitul vieții lor, să continue această tradiție.

„Vom face această fotografie până când nu va mai fi decât unul dintre noi în ea. Poate și după aceea se va găsi cineva care să pozeze banca goală”, au declarat cei cinci amici.