„Cincizeci de umbre ale lui Grey” a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

De: Carmen Ulian / 18.02.2015, 10:00
Filmul "Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey", de Sam Taylor-Johnson, o ecranizare a romanului omonim al lui E. L. James, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 2.769.610,24 de lei și 145.702 spectatori.
„Cincizeci de umbre ale lui Grey”, care îi are în rolurile principale pe actorii Dakota Johnson și Jamie Dornan, este considerat cel mai provocator film al ultimului deceniu, având în vedere că scenele cu sex din acesta cumulează 20 de minute din cele 124 de minute ale lungmetrajului. Acțiunea are loc în Seattle, unde Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani, încă virgină, cedează în fața șarmului și a practicilor sadomasochiste ale miliardarului Christian Grey. Filmul este distribuit în România de Ro Image 2000.
 
 
Pe locul al doilea în box office-ul românesc s-a clasat pelicula SF „Ascensiunea lui Jupiter/ Jupiter Ascending”, de Andy și Lana Wachowski, cu încasări de 608.026,25 de lei, potrivit cinemagia.ro. Pelicula SF „Ascensiunea lui Jupiter/ Jupiter Ascending”, distribuită de Freeman Entertainment, prezintă povestea lui Jupiter Jones, interpretată de Mila Kunis, care este femeie de serviciu pe Terra, dar află la un moment dat că este de fapt moștenitoarea tronului unui adevărat imperiu într-un alt colț al Universului, iar venirea sa la putere trebuie să aducă echilibrul în cosmos. Lungmetrajul a fost vizionat de 26.851 de spectatori de vineri până duminică.
 
 
 
Locul al treilea i-a revenit animației 3D „SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D/ The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water”, regizată de Paul Tibbitt, cu încasări de 380.567,68 de lei și 20.598 de spectatori. Filmul de animație, distribuit de Ro Image 2000, spune povestea lui SpongeBob și a prietenilor lui, personaje îndrăgite de copii din serialul de desene animate dedicat, care trebuie să iasă pe uscat pentru a recupera rețeta secretă pentru prepararea sendvișului Krabby Patty, care a fost furată de piratul Burger Beard.