Cînd celebritatea dăunează grav sănătăţii

Apropo.ro / 01.10.2007, 21:51
Cînd celebritatea dăunează grav sănătăţii
Poate cele mai bune exemple de “fumuri urcate la cap” se regăsesc printre artiştii de astăzi care, deşi bogaţi, faimoşi, frumoşi şi avînd întreaga lume la picioare (sau tocmai din această cauză), la un moment dat o iau razna.

Cea mai recentă “stea căzătoare” ar fi Owen Wilson care, după trei zile de consum intensiv de droguri, a încercat să se sinucidă. Se pare că, înainte de a-şi cresta încheieturile, actorul şi-a făcut curaj cu un cocktail periculos de substanţe, cunoscut drept “heroina săracului”. Apropiaţii lui Wilson au dat ca posibile motive ba cearta cu un prieten, ba fotografiile în care fosta lui iubită, Kate Hudson, se sărută cu noul ei prieten.

Manechin transformat în cîntăreaţă, Whitney Houston a fost cîndva diva pop absolută a Americii, avînd în anii ’80 şapte albume consecutive ajunse No 1. Apoi, l-a întîlnit pe Bobby Brown. Cei doi s-au angajat în clasica relaţie iubire/ură, Brown ajungînd într-un final şi la închisoare, după ce şi-a bătut nevasta. Între miile de certuri şi împăcări, cuplul a fost prins cu o pungă de marijuana pe un aeroport din Hawaii, iar Houston a ajuns o umbră de numai 44 kilograme înainte de a realiza că are probleme cu drogurile şi a se interna la dezintoxicare. Comportamentul aberant şi scăderea dramatică în greutate au speriat lumea, aşa că nu e de mirare că, în septembrie 2001, cîteva posturi de radio au dat ştirea eronată că Whitney Houston a murit.

Muziciană talentată, care a impus un stil nou şi a vîndut milioane de discuri. Astfel poate fi descrisă în cîteva cuvinte Amy Winehouse, dacă ne referim strict la cariera ei. Căci, în ce priveşte viaţa ei personală, tînăra englezoaică pare să fi colecţionat toate “suferinţele” unei vedete care se respectă: anorexie, bulimie, dependenţă de droguri şi alcool, o viaţă sexuală promiscuă, o grămadă de tatuaje de prost gust, printre care multe cu femei goale. Recunoaşte că, la beţie, îşi bate soţul şi îşi zgîrie braţele. De curînd, a fost dusă de urgenţă la spital, în comă, după ce, într-o singură noapte, a fumat heroină, a inhalat cocaină, a înghiţit ecstasy şi un anestezic puternic, “spălînd” totul cu whisky şi vodcă. Iar cireaşa de pe tort au fost fotografiile în care Amy iese dintr-un hotel plină de sînge, urmată de soţul ei, Blake Fielder-Civil, şi el acoperit de zgîrieturi şi vînătăi.

Puşcăriaşele Hollywood-ului, adică Paris Hilton, Nicole Richie şi Lindsay Lohan, trăiesc într-o petrecere continuă de cîţiva ani de zile, cu băutură, ţigări, bărbaţi şi chiar droguri. Lohan şi Richie au experimentat şi “binefacerile” anorexiei, pozînd, într-o perioadă a vieţii lor, în adevărate schelete ambulante. Şi, probabil ca să nu se plictisească prea tare, din cînd în cînd mai sînt prinse de poliţie conducînd bete, drogate, fără permis ori pe contrasens. Toate se pot lăuda că au fost condamnate la mai puţin de o lună de închisoare.

De pe lista aceasta nu putea lipsi Britney Spears, a cărei poveste e, pe scurt, următoarea: după două mariaje ratate, s-a destrăbălat în ochii paparazzilor la toate petrecerile pe care le-a prins în LA, şi-a ras părul de pe cap, a atacat un fotograf cu umbrela, s-a internat la dezintoxicare de mai multe ori, iar acum se luptă pentru cei doi copii ai ei cu fostul soţ, Kevin Federline

Una dintre cele mai bine plătite cîntăreţe din istoria muzicii, Mariah Carey este renumită pentru faptul că stă zile întregi fără să scoată un cuvînt ori că, odată, a cheltuit 9500 dolari pe un tort cu imaginea ei în mărime naturală. Prezenţa ei în topurile din toată lumea i-a determinat pe cei de la Virgin Records să-i ofere un contract de 100 milioane dolari pentru patru albume. Ceea ce n-a mai părut o idee aşa de bună după ce filmul semiautobiografic al lui Carey, “Glitter”, a înregistrat un eşec răsunător ori după ce artista a avut o cădere psihică la premiile MTV din acel an. Carey s-a internat într-o instituţie specializată, iar cei de la Virgin au revenit cu picioarele pe pămînt, oferindu-i un contract de numai 28 milioane.