Cine a fost Reeva Steenkamp, femeia ucisă de Oscar Pistorius (FOTO)

De: Gabriela Voicu / 20.02.2013, 13:30
Fostul model Reeva Steenkamp era iubita sportivului fără picioare Oscar Pistorius, pe care acesta a ucis-o de Valentine's Day în locuința lui din Africa de Sud.

Sud-africanul Oscar Pistorius, primul atlet paralimpic participant la JO, vara trecută, la Londra, și-a împușcat mortal iubita, joi dimineață (sărptămâna trecută), în locuința lui din Pretoria. Femeia este Reeva Steenkamp, în vârstă de 29 de ani, model sud-african și prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM și a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud.

Atletul a fost inculpat pentru uciderea tinerei, poliția menționând că au existat anterior dispute familiale raportate de la locuința din Pretoria a sportivului, informează AFP, care precizează că este exclusă ipoteza unui accident, lansată inițial de presă sud-africană.

Reeva și Oscar

Potrivit polițiștilor, victima a fost împușcată de patru ori, inclusiv în cap, și a decedat pe loc. În locuința sportivului a fost găsit un pistol calibrul 9 mm.

Reeva Steenkamp și Oscar Pistorius au apărut în public împreună la SA Sports Awars, anul trecut, dar el spunea atunci că sunt doar prieteni.

Cine a fost Reeva Steenkamp

Născută în Cape Town, Reeva Steenkamp era manechin și prezentatoare de televiziune în Africa de Sud. În vârstă de 29 de ani, seducătoarea blondă avea un viitor strălucit în față, însă a fost ucisă în noaptea de miercuri spre joi (de Ziua Îndrăgostiților) de iubitul ei, Oscar Pistorius, primul sportiv cu handicap care a participat la Olimpiadă, anul trecut la Londra, și multiplu campion paralimpic.

Reeva avea un frate și a debutat în modeling în anul 2005. Fusese desemnată printre cele mai frumpase 100 de femei din lume de revista „FHM”.

Reeva Steenkamp

A lucrat în televiziune, unde a prezentat emisiuni de modă la Fashion TV și nu numai. Absolvise Dreptul la Universitatea Nelson Mandela din Port Elizabeth, era pasionată de bucătărie și îi plăcea mult să citească și să stea alături de familie în puținul timp liber pe care-l avea la dispoziție.

Era modestă și foarte romantică, după cum demonstrează și mesajele ei de pe Twitter, referitoare la Valentine’s Day, pe care le-a publicat cu doar câteva ore înainte de tragedia care i-a curmat viața.

„Ce surpriză ați pregătit pentru iubitul vostru, mâine?”, și-a întrebat ea fanele. Ceva mai târziu, i-a răspuns uneia dintre acestea: „Ar trebui să fie o zi de dragoste pentru toată lumea 🙂 să fie binecuvântată!”.

Reeva a fost ucisă pe 14 februarie, iar trupul ei a fost incinerat ieri, în Port Elizabeth.

Cine este Oscar Pistorius

Osacar Pistorius (26 de ani) a intrat în istoria atletismului mondial la JO de la Londra, când a devenit primul alergător cu ambele picioare amputate care a concurat în competițiile olimpice rezervate sportivilor fără dizabilități. El a ajuns în semifinalele probei de 400 de metri. La câteva zile după JO de la Londra, Pistorius și-a păstrat titlul la Jocurile Paralimpice în aceeași probă.

Reeva Steenkamp și Oscar Pistorius

La Beijing, el a fost triplu campion la 100, 200 și 400 de metri. În palamaresul sportivului figurează șase tiluri de campion la Jocurile Paralimpice, o medalie de argint și una de bronz.

Oscar Pistorius s-a născut fără peronee, medicii fiind nevoiți să îi amputeze ambele picioare când avea câteva luni. În prezent, sportivul poartă proteze din fibră de carbon și concurează și alături de sportivi fără handicap fizic. La JO de la Londra, Pistorius a reușit să se califice în seriile semifinale ale probei de 400 de metri.

Supranumit Blade Runner, pentru cele două proteze în formă de lamă cu care aleargă, atletul se află în plin proces după ce și-a ucis iubita de Valentine’s Day.