Cine a intrat in Cartea Recordurilor pentru anii petrecuti pe scena

De: Gabriela Voicu / 21.09.2011, 10:02
Cine a intrat in Cartea Recordurilor pentru anii petrecuti pe scena
Hanna Maron, o actrita israeliana, cu o cariera care se intinde pe mai mult de 83 de ani, a intrat in Cartea Recorduilor

Actrita israeliana Hanna Maron, in varsta de 87 de ani, a fost inclusa in Guinness World Records gratie longevitatii ei extraordinare de pe scena.

Cariera ei se intinde pe durata a peste 83 de ani. Hanna Maron, nascuta in Germania in 1923, a debutat pe scena la varsta de patru ani si a obtinut primul ei rol principal la varsta de noua ani.

Dupa o scurta aparitie in „M – Eine Stadt sucht einen Mörder” (1931) de Fritz Lang, Hanna Maron a parasit Germania cu familia din cauza venirii la putere a nazistilor in 1933 si a emigrat in Palestina, unde si-a continuat cariera artistica.

Membru fondator al prestigiosului Teatru Cameri din Tel-Aviv in 1945, Hanna Maron a devenit una dintre personalitatile legendare ale scenei israeliene.

In 1970, actrita aflata acum in Cartea Recordurilor si-a pierdut un picior in timpul unui atentat palestinian comis contra unui avion al companiei israeliene El Al, la Munchen, dar a revenit pe scena dupa ce s-a insanatosit.

Hanna Maron a primit de-a lungul cariei sale numeroase premii si recompense in Israel.

In Cartea Recordurilor a intrat de curand si americanul care a cultivat cea mai mare ceapa din lume. Aceasta cantareste 8.150 kg si apartine lui Peter Glazebrook, un pensionar de 67 de ani.

Citeste mai multe, pe Gandul.info