Cine a scris primul dicționar englez

De: Carmen Ulian / 15.01.2015, 18:05
Cine a scris primul dicționar englez
Termenul de dicționar vine din limba latină și înseamnă "colecție de cuvinte". Află și în ce an a apărut primul dictionar englez.

Termenul de dictționar vine din latinescul dictionarius și înseamnă colecție de cuvinte. Acesta a fost și primul cuvânt folosit în acest fel în anul 1225 de cărturarul englez John Garland, ca titlu al manuscriptului de cuvinte latine care să fie învățate cu inima.

În următorii 300 de ani nu a mai apărut nici un cuvânt în limba engleză în dicționar. Majoritatea dicționarelor erau scrise de intelectuali care doreau să-i invețe pe alții limba latină. Aveau tot felul de titluri colorate precum Storehouse for the Little Ones și Garden of Words.

În anul 1552 a apărut primul dicționar englez adevărat. A fost realizat de Richard Huloet și avea un titlu foarte lung – Abecedarium Anglico-Latinum pro Tyrunculis. Și numele cărții era tot în latină. Dar special la această carte era faptul că fiecare termen era în limba engleză, definit în engleză, apoi tradus în latină. pentru că avea termeni și definiții în engleză poate fi definit ca dicționar englez. Acesta a fost și primul printat.

Abecedarium conținea 26.000 de cuvinte, era căutat și nu avea un preț prea mare.

Nici astăzi dicționarele nu cuprind chiar toate cuvintele posibile, ci cei care le realizează definesc cuvintele dificile. Prima carte The English Dictionaire a apărut în 1623 și a fost scrisă de Henry Cockeram.

ÎN US, Noah Webster a început să scrie un dicționar în 1807 și l-a terminat și publicat în 1828. Acesta conținea 12.000 de cuvinte și 40.000 de definiții care nu mai apăreau în nici un alt dicționar.