Cine este Iepurasul de Paste

Apropo.ro / 10.04.2008, 14:21
Cine este Iepurasul de Paste
Povestea Iepurasului de Paste vine din Germania, unde Iepurele Magic vine la ei cu oua si iepurasi de ciocolata daca sunt cuminti.

Inca o sarbatoare in care sa te bucuri de cadouri. Fie ca le primesti de la parinti sau de la prieteni, iubit sau colegi, este un motiv in plus de fericire.

Domnul Iepurica

Pana sa importam toate traditiile de afara, noi nu aveam niciun iepuras. Cadourile erau, de fapt, innoirea din cap pana in picioare cu haine de Paste. Insa Iepurasul nu era decat in curte la bunica, altfel…

Se aude ca denumirea de Sarbatoare Pascala vine de la zeita saxona Eostre – a fost zeita Lunii. In multe culturi, iepurasii sunt in legatura cu zeita, reprezentata prin iepurasi (dar si asociata cu fertilitatea). Povestea Iepurasului de Paste vine din Germania, unde Oschter Haws (Iepurele Magic) vine la ei cu oua si iepurasi de ciocolata daca sunt cuminti (cum este la noi cu Mos Craciun).

In alte culturi se spune ca iepurele a adus oamenilor focul. In Egiptul Antic, iepurele este simbolul fetilitatii. La budisti se zice ca iepurasul nu a vut ce ofranda sa ii duca zeitei Indra si s-a dat pe el, iar ca rasplata a fost asezat pe Luna. Cu toate acestea nu au nici cea mai mica legatura cu Invierea.

Daca iti doresti sa faci pe cineva fericit care crede in spiritul lui Iepurica, fa-i pe plac si cumpara-i ceva frumos. Un ou sau un iepuras de ciocolata va bucura pe oricine, indiferent de varsta. Gandeste-te bine cui vrei sa mai faci un cadou si vezi ce i se potriveste….

Viziteaza sectiunea de Paste!