Cine este primul român care și-a făcut cont pe Facebook

De: Gabriela Voicu / 16.05.2013, 14:30
A 11-a persoană care a utilizat vreodată rețeaua de socializare Facebook este român și a studiat la Harvard, alături de Mark Zuckerberg.

În februarie 2004, Mark Zuckerberg a fondat „The Facebook” și tot el a fost primul utilizator al rețelei de socializare. Cine au fost, însă, următorii utilizatori Facebook?

Ei bine, primii 29 sunt bărbați, printre ei numărându-se și un român, iar cel de-al treizecilea utilizator este femeie.

Pe 4 februarie 2004, în ziua lansării oficiale a rețelei de socializare, arădeanul Andrei Boroș, atunci student la Harvard, își făcea cont pe Facebook, devenind a unsprezecea persoană din lume prezentă pe rețeaua de socializare.

Galerie foto

Contul lui Mark Zuckerberg

Potrivit Business Insider, Andrei a aflat de Facebook de la doi dintre colegii săi de facultate. El este originar din Arad, a studiat economia și locuiește în prezent la Londra. A lucrat ca trader la banca JPMorgan, apoi la Vicis Capital, iar în prezent este angajat la Trafalgar Funds.

Creat inițial la Harvard, SUA, Facebook era la origine o rețea socială cu circuit inchis pentru studenții acestei universități. Ulterior a cuprins și alte universități americane, la început verificarea apartenenței la o universitate făcându-se prin adresa de e-mail a studentului. Începând din septembrie 2006 rețeaua este deschisă tuturor, iar în primele nouă luni din anul 2010 Facebook a înregistrat un profit net de 355 de milioane de dolari, la venituri de 1,2 miliarde de dolari.

În galeria foto de mai sus puteți vedea cine sunt primii 20 de utilizatori Facebook.