Cine este suedeza Loreen, câștigătoarea Eurovision 2012

Apropo.ro / 29.05.2012, 12:30
Loreen, câștigătoarea concursului de muzică Eurovision 2012, și-a încercat norocul până acum în muzică, dar abia acum a reușit să devină cunoscută pe plan internațional.

Lorine Zineb Noka Talhaoui este numele real al artistei suedeze, dar cântă sub denumirea de Loreen, pe scenă. Artista s-a născut la Stockholm, în 1983, din părinți marocani, iar mai târziu s-a mutat cu familia la Vasteras.

Loreen este cântăreață de muzică pop, dar și producător muzical. A devenit cunoscută în Suedia în urma participării la Swedish Idol, în 2004, unde a concurat sub numele de Loren Talhaoui.

Loreen

Loreen

În 2005, artista a lansat single-ul „The Snake„, împreună cu trupa Rob’n’Raz. Nu peste mult timp a luat o pauză muzicală, pentru a deveni prezentatoare de televiziune, dar și ca producător și regizor TV.

În peisajul muzical, Loreen a revenit odată cu participarea la Melodifestivalen 2011, cu piesa „My heart is Refusing me„. Aici s-a clasat pe locul 4 în cea de-a doua semifinală a concursului.

În 2012, Loreen a intrat cu forțe proaspete în concursul Eurovision, unde a și câștigat concursul de muzică cu piesa „Euphoria„, scrisă de Thomas G. Piesa a urcat rapid în topurile muzicale internaționale.

Loreen spune despre ea că este o persoană singuratică, timidă, care nu are televizor, nu are cont pe Facebook, dar căreia îi place să petreacă cât mai mult timp în mijlocul naturii.

Acesta este și motivul pentru care, după concurs, a organizat o petrecere în pădure, alături de prietenii săi.

„Sunt eu însumi doar în mijlocul naturii. Niște prieteni au un centru de meditație situat departe de civilizație. Sunt o fată hippie. Când mă aflu acolo, mă trezesc la șase dimineață, fac baie în lacul superb și apoi mă duc în pădure”, mărturisește Loreen.

„Mă încarc atât de bine cu energie. Vreau să mă izolez, să mă deconectez de tot ce se întâmplă”, a mai spus artista suedeză.

Alex de la Mandinga si Loreen

Alex de la Mandinga s-a pozat cu Loreen (Foto: Facebook Alexandru Burcea)

Artista mărturisește că muzica lui Bjorg, Enya sau Lisa Gerrard o inspiră. „Muzica ce mă inspiră este cea care te aduce aproape într-o transă, din punct de vedere muzical și vocal. Artiștii mei favoriți sunt Bjork, Enya sau Lisa Gerrard”, a declarat Loreen.